Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Cibaliju moramo samljeti

Autor: Drago Bajković

13.02.2009. 23:00
Cibaliju moramo samljeti


Pobjedom nad Vinkovčanima smanjili bismo bodovni zaostatak za ostalim momčadima s dna ljestvice i bilo bi puno lakše igrati u ostalim dvobojima. Protiv Cibalije od prve minute moramo krenuti silovito i svojim ih pritiskom natjerati da “puknu”, kazao je Batkoski


Ostalo je još desetak dana do početka drugog dijela prvenstva u Prvoj HNL. Zadrani s nestrpljenjem očekuju dvoboj s Cibalijom s kojom će otvoriti nogometno proljeće. Pripreme su u punom jeku, u završnoj fazi uigravanje je primarna stvar. U srijedu su Zadrani odigrali ogledni susret s trećeligašem Raštanima, u nedjelju je generalka protiv Trogira.
– U prvom poluvremenu protiv Raštana nismo briljirali. Čini se da je naš suparnik bio motiviraniji, ali kada smo shvatili da ćemo se za pobjedu morati potruditi sve je došlo na svoje mjesto. Teren je bio trežak za igru, to smo shvatili dan kasnije kada je sve bolilo. Bez obzira na sve smatram da idemo pravim putem i da ćemo na proljeće izgledati odlično – kazivao je jučer ujutro Naum Batkoski koji je protiv Raštana ponovno zaigrao na mjestu libera (Zebić ga je kroz pripremno razdoblje stavljao na desni bok), poziciji koju igra već dvije godine u Zadru.
– Tijekom priprema trener Zebić me iskušavao na mjestu desnog bočnog. To je pozicija koju sam igrao najduže u svojoj nogometnoj karijeri. Međutim, sezonu u Pomorcu i već dvije u Zadru igram na mjestu libera. Moram biti iskren i reći da mi je nakon igranja na desnom boku pozicija libera odlično legla kao promjena. Sada jednostavno ne znam što bih rekao kao odgovor na pitanje odgovara li mi to više ili igrati na boku. U svakom slučaju najvažnije mi je da momčad postiže dobre rezultate i ako trener od mene bude tražio da igram na boku neću imati ništa protiv. Važno je da mi počnemo pobjeđivati, a tko će igrati na kojoj poziciji manje je važno.
Batkoski smatra da je Zadar dobro “tržio” u ovom prijelaznom roku.
– Smatram da je uprava ciljano dovodila igrače na pozicije na kojima smo bili tanki. Prvi dojam mi kazuje da nismo pogriješili, dapače da će igrači koji su ove zime došli u Zadar biti pojačanja. U svakom slučaju jaka konkurencija u momčadi je osnovni uvjet da se dođe do dobrog rezultata, a to sada imamo.
Pogled s posljednjeg mjesta je prilično tmuran i zato se Batkoski nada da će ga Zadar što prije napustiti.
– Smatram da uz malo više sreće ne bi bili tu gdje se nalazimo. Takođersam mišljenja da bi uz 4-5 zgoditaka više imali najmanje deset bodova više i ne bi strijepili za prvoligaški ostanak. Prošle jeseni smo poosebno “štekali” u realizaciji, tu smo uvjerljivo najlošija momčad u Prvoj HNL. Što se tiče primljenih zgoditaka tu situacija nije toliko loša, iako bi moglo biti puno bolje. U svakom slučaju moramo što prije s tog posljednjeg mjesta.
Nema igrača Zadra koji nije nestrpljiv kada je u pitanju utakmica s Cibalijom s kojom Zadar otvara nogometno proljeće.
– Jedva čekako da ta utakmica počne. Činjenica je da kod nas postoji psihološki pritisak koji će po mom mišljenu nestati kada utakmica krene. Nama će svaka utakmica sloviti za “biti ili ne biti”, ali ta prva je možda i najvažnija zbog našeg samopouzdanja. Pobjedom nad Vinkovčanima smanjili bi bodovni zaostatak za ostalim momčadima s dna ljestvice i bilo bi puno lakše igrati u ostalim dvobojima. Protiv Cibalije od prve minute moramo krenuti silovito i svojim ih pritiskom natjerati da “puknu”. Jednostavno ih moramo “samljeti” i osvojiti ta tri boda – kazao je na kraju razgovora Batkoski.


 SUTRA PROTIV TROGIRA




Kao što je bilo planirano Zadrani će sutra odigrati posljednju pripremnu utakmicu prije početka drugog dijela prvenstva u Prvoj HNL. Suparnik će biti Trogir, a po informacijama koje smo dobili iz kluba utakmica će navjerojatnije biti odigrana u Novigradu. Početak je planiran za 15 sati. Od jučer na treninzima Zadra je i Goran Jozinović koji je došao na posudbu iz splitskog Hajduka. Jozinović igra na poziciji lijevog bočnog, a poznato je da je igra po bokovima bila rak rana Zadra u jesenskom dijelu prvenstva.