Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Da nije ljubavi, ne bi ni odbojke bilo

Autor: Nebojša Gunjević

13.02.2009. 23:00
Da nije ljubavi, ne bi ni odbojke bilo


Razočarana sam pristupom mlađih i time da se s tobom šali netko tko je od tebe 10 godina mlađi. Dođu na utakmicu reda radi, a ne iz ljubavi – požalila se Banić


Zadarski odbojkaški prvobeligaški troplet stigao je do 14. kola prvenstva. Bilo je u prethodnih 13 kola i pletenja, i petljanja, i poleta. U 13. kolu igračice Zadra poražene su od lidera Matije Mesića s glatkih O:3. A 0:3 je bilo i u Rijeci protiv momčadi Drenove, u prvom kolu nastavka lige. Zadranke tako s 0:6 u setovima otvaraju nastavak prvenstva u kojem su do devetoga kola bile vodeće. Da bi zaredale s pet poraza u nizu i sada već pale na peto mjesto.
– Igrali smo ove dvije utakmice u različitim sastavima. Uglavnom mlađe uvijek nađu nešto važnije od odbojke. U Brod nas je išlo samo 8, što je teška sramota za klub koji bi htio ući u Prvu A ligu. S takvim ponašanjem mlađih nema smisla ni ulaziti u viši rang – rekla nam je Lorena Banić, jedna od najboljih i najiskusnijih u redovima Zadranki, koja se u devetom kolu ozlijedila i čija je ozljeda “pripomogla” ovakvom razvoju situacije.
– Treba mi malo vremena da ponovo uđem u formu. Sve uredno treniramo, ali prije utakmice ne znamo tko će nastupiti. Razočarana sam pristupom mlađih i time da se s tobom šali netko tko je od tebe 10 godina mlađi. Dođu na utakmicu reda radi, a ne iz ljubavi – izrekla je Banić svoju frustraciju.
Zadranke u nedjelju u 17 sati u dvorani na Višnjiku dočekuju Marčanu, koja je deseta na ljestvici. U ekipi neće biti Nine Hrabrov, kapetanice, koja je imala gripu i ima problema s koljenom te već duže vremena i ne trenira. Predmnijevamo da za “višnje s višnjika” ipak ne bi trebalo biti većih problema i da ćemo napokon nakon dugo vremena uživati u jednoj pobjedi zadarske ekipe. Nadamo se da će i trener Kresoja “uštelati” sve ventile te da neće biti klapanja u nedjeljnom dvoboju.
Bibinjci u nedjelju odlaze put Dubrovnika. Vice Fuzul jučer je napisao i faksirao svoju izjavu disciplinskoj sutkinji Dragani Kukilo, koja bi trebala slučaj bliskoga susreta sa sucem Zoranom Kozićem konačno riješiti, i u Dubrovniku će biti na tribinama. Našalio se Vice na utakmici protiv Opatije, koju je Goran izgubio 1:3 na svome terenu uz neobjašnjivo velik broj loših servisa, da ga neće valjda kazniti doživotno. Nadamo se da Vici neće ponovno zbog Zorana pasti mrak na oči. U momčadi su svi zdravi i svaki bod Gorana bio bi za mladu momčad koja će nastupiti bez svoga trenera i kapetana veliki uspjeh.
Zadrani u prošlom kolu nisu nastupili s Croatijom zbog smrtnih slučajeva u obitelji trenera Marina Masnića i tehničara Stipe Belića, a u ovome kolu su slobodni.
– Kada ćemo odigrati odgođenu utakmicu s Croatijom, još ne znamo. Njima nije odgovaralo da to bude ovaj tjedan. Možda ćemo igrati tek kada završi prvenstvo – rekao nam je Josip Viduka, jedan od Zadrovih ključnih igrača. Treninge je protekli tjedan vodio kapetan Luka Radošević. Odavno ovi sastavi nisu bili pobjednički troplet, zadarski odbojkaški vikendi u Prvoj B ligi u posljednjim kolima donosili su uglavnom poraze. Je li vrijeme da se loša tradicija prekine?


 ARBANASI NA BRDIMA




U Drugoj ligi odbojkašica vodeći Zadar u subotu (16) domaćin je drugoj ekipi Marine Kaštela. Zadranke su iskoristile dvije odgode Brda i trenutačno su bod (31-30) ispred Splićanki. Donat, koji u 12 utakmica ima omjer 6-6, u pozitivu će pokušati ući domaćom utakmicom protiv Sinja, ekipe od koje je na gostovanju izgubio 3:2. Donat je konačno kompletan, trebao bi to biti zalog za uspjeh protiv Sinjanki. U goste će Arbanasi i to kod Brda. Ekipa Karla Lisice nema velikih izgleda protiv prvog favorita za titulu prvaka. Dobar otpor, možda i poneki set, za Arbanasi bi bio dobar rezultat.


 RASPORED


Prva B liga, m: Dubrovnik 2001 – Goran (nedjelja, 15), ž: Zadar – Marčana (nedjelja, 17). Druga liga, ž: Zadar II – Marina Kaštela II (nedjelja, 17), Donat – Sinj (nedjelja, ŠRC Franka Lisice, 15).