Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

(Ne)moguća misija Zadrana

Autor: Viktor Bogut

13.02.2009. 23:00
(Ne)moguća misija Zadrana

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zadrani su u prvoj utakmici kod kuće poražani sa 6:2. Prolaz na Final Four čini se kao nemoguća misija


Ne idemo u Bamberg s bijelom zastavom – kazao je trener kuglača Zadra Šime Mijolović pred uzvratni dvoboj četvrtfinala Europske lige, u kojemu Zadrani danas u 13 sati gostuju kod njemačke Victorije Bamberg, gdje će pokušati uhvatiti (čine se nedostižnih) 6:2, rezultat s kojim su Nijemci slavili u Zadru. Ta kobna subota prije tri tjedna gotovo je uništila snove Zadrana o novom Final Fouru Europske lige. Dan kada ništa nije polazilo od ruke.
– Zaista smo bili loši u toj utakmici. Ne sjećam se da smo ikada odigrali toliko loše kao u tom dvoboju. Sigurno je da u uzvratu možemo biti samo bolji.
No biti bolji nego u prvoj utakmici čak neće biti teško, no sigurno neće biti dovoljno. Za prolaz na Final Four Zadar mora slaviti s 8:0 ili 7:1 ili sa 6:2 te prestići Nijemce u setovima i poenima u odnosu na prvu utakmicu. To nikako neće biti lako, pošto Victorija zaista rijetko gubi kod kuće, a treba dobro proučiti kuglačke almanahe ako se misli naići na podatak da ih je ijedna momčad uspjela na takav način razbiti kod kuće.
– Teško će biti. Vrlo teško. Ne i nemoguće. Mi se nismo predali i učinit ćemo sve da iznenadimo njemačku momčad. Odlično smo se spremili za utakmicu i sigurno ćemo odigrati maksimalno pošteno i vidjeti dokle ćemo doći. Kalkulacija nema. Svaki igrač će morati pobijediti svog protivnika. Idemo meč po meč pa što bude.
Dobra stvar je ta da se od ozljede oporavio jedan od najvažnijih igrača Mijolovića Luka Ukalović, tako da će Zadrani u Bambergu biti kompletni.
– Ukalović je spreman. U zadnje vrijeme trenira maksimalnim intenzitetom i na treningu postiže dobre rezultate. Njegov pravi nastup nam je itekako potreban.