Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pamtim samo sretne večeri

Autor: Krešimir Bukvić

13.02.2010. 23:00
Pamtim samo sretne večeri

Foto: Filip BRALA



– Drugi se glazbenici muče kako sastaviti repertoar, a ja razmišljam što odabrati, što uvrstiti, a što izbaciti kada sam toliko toga napisao, rekao je Arsen


Arsen Dedić, Gabi Novak i Matija Dedić uz pratnju Jure Vrandečića na kontrabasu i Borne Šercara na bubnjevima te gošćom večeri Ivanom Radovniković održali su u subotu navečer u HKK Zadar koncert “Valentinovo s nama”.
Prva je nastupala Gabi, “iskoristivši” priliku prezentacije svojih najvećih hitova u nešto drugačijem jazz aranžmanu, obrađenim za njen posljednji album “Jazzarella”, nastao u suradnji sa sinom Matijom. Da je Gabi jedna od najboljih hrvatskih pjevačica, jedna od rijetkih “pravih” diva domaće estrade mogli su se te večeri uvjeriti svi prisutni Zadrani uživajući u “Kući za ptice”, “Ni ti, ni ja”, “Pusti me da spavam”, “Pamtim samo sretne dane” i brojnim drugim hitovima koji su obilježili diskografiju ovih prostora.
Na trenutke pomalo sjetna, na trenutke za šalu raspoložena, trenutak za mikrofonom na sredini pozornice, a trenutak u “šetnji” od sina do Jure i Borne, tako neposredna i opuštena, a opet tako dostojanstvena, Gabi je svakom otpjevanom notom jasno davala do znanja zašto je te večeri trebalo biti u kazalištu. Zašto bi njenu pjesmu “Pamtim samo sretne dane” prekjučer navečer trebalo parafrazirati u “Pamtim samo sretne večeri”? Ova je subota u kazalištu bila sretna, ispunjena emocijama, smijehom, dobrom glazbom, onim istinskim “susretom” umjetnika i publike. Čak i onda kada mislite da ste sve već čuli, da svaku njihovu pjesmu znate napamet, da nešto novo i ne možete očekivati, Arsen i Gabi ugodno vas iznenade.
– Drugi se glazbenici muče kako sastaviti repertoar, a ja razmišljam što odabrati, što uvrstiti, a što izbaciti kada sam toliko toga napisao, rekao je Arsen.
– Krenut ću stoga s novim pjesmama, dosadno je pjevati uvijek iste, zaključio je umjetnik zaredavši nekoliko novih s posljednjeg objavljenog albuma “Rebus”, koristeći već uobičajeno stanke između pjesama nasmijavavši nas dosjetkama i recitiranjem svojih stihova.
– Evo sada potencijalnog hita, ironično je najavio Arsen pjesmu “Petra”, ne propustivši dodati kako su hitovi za hititi, dajući svima do znanja što misli o hitovima i vjerojatno kompletnom stanju na estradi. Razlog više za snažan pljesak kojeg te večeri nije nedostajalo. Zadarska je publika smijehom i pljeskom pratila jednako Arsena i Gabi, kao i Matiju, koji je maestralno izveo i svoje dvije jazz kompozicije te Ivani davala do znanja da je zadovoljna, da je koncert “pun pogodak”.
– Ajde daj svoj minimum, duhovito je Arsen najavio Ivanin nastup, obrazloživši u nekoliko rečenica prije zašto su se upravo za nju odlučili, zašto je mlada zadarska pjevačka nada dobila priliku biti gošća na jednom takvom koncertu.
Ivana Radovniković ih u svakom slučaju nije razočarala, a ni nas ostale, dapače, nakon što je otpjevala svoje dvije pjesme Ivana je otpjevala i obradu velikog svjetskog evergreena “Smile”, demonstriravši svoje snažne vokalne sposobnosti. Mlada je pjevačica bila osvježenje koncerta, dakako i zbog atraktivne pojave, nove “istesane” linije koju je pratila atraktivna haljinica pomalo “nespretnog” kroja. Primjerenu garderobu Gabi Novak i Arsena Dedića ne treba posebno isticati, jer to njihovim ljubiteljima i nije bitno naspram “Razgovora s konobarom”, “Otkako te ne volim”, “Djevojke iz mog kraja”, “Tvoje nježne godine”, “Djevojke za jedan dan”, “Sve te vodilo k meni” i nekih drugih hitova u kojima smo imali prilike ponovno uživati. Prisjetivši se nekih svojih preminulih prijatelja Arsen je zapjevao i “Amiga”, ne propustivši priliku ni ovaj put ne dotaknuti se unučice Lu, recitiravši nam jednu posvećenu joj pjesmu. Arsen i Gabi su koncert zaključili Tinovom pjesmom “Odlazak”, najavivši pritom i ponovni dolazak u Zadar. Držimo ih za riječ!