Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Plaisted: Propustili previše u posljednjoj četvrtini

Autor: Matej Lordanić

13.02.2010. 23:00
Plaisted: Propustili previše u posljednjoj četvrtini

Foto: Zvonko KUCELIN



Naši problemi u napadu su bili sve veći što se bližio kraj utakmice. Mnogo napada u posljednjoj četvrtini nismo iskoristili – kazao je Trent Plaisted, centar Zadra.


Logično, nakon poraza od Hemofarma košarkašima Zadra nije bilo do priče. Svoja razmišljanja novinarima su ponudili Trent Plaisted i Vladimer Boisa, dok su gosti napustili Zadar u puno boljem raspoloženju. Prvi je pred novinare stao američki centar Plaisted iza čijeg je imena učinak od pet koševa, dva skoka i jedne blokade za 15 minuta na parketu, no njegov doprinos u obrani, koji se ne vrednuje u statistici, je svakako bio za pohvalu.
– Utakmica je bila teška i naporna. Trebala nam je pobjeda protiv Hemofarma i dali smo sve od sebe kako bismo je ostvarili, no u tome nismo uspjeli. Imali smo puno prilika za pobjedu, no nijednu od njih nismo iskoristili. Hemofarm je igrao prilično dobro. Igrali su čvrstu obranu kojom su zaustavili naša glavna napadačka oružja. Treba im čestitati na tome, a nama ne preostaje ništa drugo nego prionuti poslu – rekao je Plaisted pa nastavio:
– Naši problemi u napadu su bili sve veći što se bližio kraj utakmice. Propustili smo iskoristiti previše napada u posljednjoj četvrtini. Na tome trebamo raditi i na koncu to ispraviti. Ključ Hemofarmove pobjede je bio u njihovoj tranzicijskoj igri. Prije utakmice smo željeli zaustaviti njihove brze kontranapade, no nismo uspjeli u tome. Primili smo podosta laganih poena iz kontranapada – kazao je Trent.
Krilni centar Vladimer Boisa mišljenja je kako se momčad previše oslanjala na šut za tri poena.
– Svemu unatoč, minutu prije kraja utakmice smo bili u egalu. Malo smo forsirali izvana, možda više nego što je bilo potrebno. Međutim, bilo je i otvorenih šuteva koje nismo pogodili, dok su oni pogađali kada je bilo ključno. Međutim, sada je lako govoriti jesmo li mogli bolje i pametnije odigrati. Neki šutevi su svakako bili nerezonski, no obranom smo se uspjeli vratiti u utakmicu i doći do prilike za pobjedu koju, nažalost, nismo iskoristili. Svaki poraz kod kuće boli, a ovaj boli više od ostalih. Momčad Hemofarma je odigrala pametnu utakmicu. S druge strane, mi smo izgubili jako puno lopti. Kada igrate kod kuće, nedopustivo je izgubiti ovako puno lopti – rekao je Boisa.
Miloš Borisov i Goran Jagodnik u veselom su raspoloženju napuštali dvoranu. Borisov je rekao da je ključ njihove pobjede u zaustavljanju Zadrovih najjačih napadačkih oružja.
– Znali smo da će biti teška utakmica. U dobroj mjeri smo uspjeli zaustaviti one dijelove napadačke igre Zadra koje smo prije utakmice označili opasnima. Zaustavili smo brze kontranapade Zadra i njihov šut za tri poena. Kroz cijelu utakmicu smo igrali rasterećeno jer poraz od Zadra u njihovoj dvorani nije ništa strašno. Igrali smo opušteno, bez tereta na leđima što nas je dovelo do pobjede – kazao je Borisov, a sličnog je mišljenja i Jagodnik.
– Ostvarili smo važnu pobjedu na vrućem parketu. Osim nas i Cibone ovdje nitko nije slavio. Nadam se da ćemo mi i Cibona ostati jedini koji smo ovdje pobijedili budući da Zadru u goste dolaze Zagreb i Budućnost, naši izravni suparnici za plasman na završni turnir. Nadam se da smo ovom pobjedom ispravili greške napravljene protiv Heliosa, Radničkoga i FMP-a. Sada imamo otvorena vrata za plasman na završni turnir – kratko je kazao iskusni Jagodnik.