Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Preostala natjecanja iz informatike, astronomije…

Autor: Anita Ćustić

13.02.2010. 23:00
Preostala natjecanja iz informatike, astronomije…

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Što se tiče školske razine natjecanja, preostalo je još odmjeravanje snaga iz informatike i mladih tehničara za osnovne i srednje škole te natjecanja iz geografije i astronomije samo za osnovne, nakon čega će početkom ožujka započeti županijska razina natjecanja
Na Županijsko natjecanje iz fizike za osnovne škole koje će se održati u srijedu 10. ožujka u OŠ Biograd pozvano je 28 učenika, onih koji su na školskom natjecanju ostvarili najmanje 50 posto bodova. Troje najboljih među njima su Filip Predovan, učenik OŠ “Petar Zoranić” iz Nina, Petra Bucić, učenica Šimuna Kožičića Benje, i Ante Buterin iz OŠ Petra Preradovića. Na Županijsko natjecanju iz matematike za osnovne škole, koje će se održati u ponedjeljak 15. ožujka u OŠ Biograd, pozvana su ukupno 134 učenika od četvrtog do osmog razreda. Prema rezultatima Općinsko-gradskih natjecanja, najbolji među četvrtašima su Toni Sorić iz OŠ Šime Budinića, Josip Demo, OŠ Sv. Filip i Jakov, i Morena Surać iz OŠ Smiljevac, dok su među petašima to Lara Zorić iz Privatne osnovne škole “Nova”, Mihaela Bačić, učenica OŠ Petar Preradović, i Lorena Stamičar iz OŠ Biograd.
U konkurenciji šestih razreda najbolje su rezultate ostvarili Daniel Paleka iz Oš Smiljevac, Roko Grgić iz OŠ Bartula Kašića i Ivan Bratović iz OŠ Stanovi, među sedmašima su to Katarina Vulić iz Oš Šimuna Kožičića Benje, Duje Čulina iz OŠ Šime Budinića i Anton Kontić, također učenik OŠ Šime Budinića, dok su među osmašima najbolje rezultate ostvarili Šime Vrsaljko i Luka Lazanja iz OŠ Petar Preradović te Paulo Dušević iz OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca.
Na Županijsko natjecanje iz matematike za srednje škole, koje će se održati u ponedjeljak 15. ožujka u Gimnaziji Franje Petrića, pozvana su ukupno 53 učenika A i B kategorije natjecanja. U kategoriji A najbolji među prvašima je Roko Žaja iz Gimnazije Franje Petrića, među drugašima Tonka Vukšević iz Gimnazije Jurja Barakovića, među trećašima Joso Prtenjača iz Zadarske privatne gimnazije, dok je među maturantima to Lucija Kovačević, učenica Gimnazije Franje Petrića. U kategoriji B, među prvašima je najbolja Anđela Čirjak iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II, najbolja drugašica je Tanja Zrilić iz SŠ Biograd, među trećašima je najbolji rezultat ostvarila Ivana Galić iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II, dok je među četvrtašima to Barbara Vuičić iz Gimnazije Jurja Barakovića.
Županijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola Zadarske županije iz kemije održat će se u srijedu 3. ožujka u OŠ Zadarski otoci, a pozvano je ukupno 45 osnovnoškolaca i 47 srednjoškolaca. U kategoriji osnovnih škola najbolje rezultate na školskom natjecanju među sedmašima su postigli Katarina Vulić iz OŠ Šimuna Kožičića Benje, Benjamin Matijević iz OŠ Petra Preradovića i Antonija Marčić iz Oš Sv. Filip i Jakov, dok su među sedmašima to Iva Jureško iz Oš Vladimira Nazora, Matej Miočić iz OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca i Stipe Kalac iz OŠ Braće Ribar iz Posedarja.
U kategoriji srednjoškolaca među prvašima su najbolji Toni Marinović iz SŠ Biograd, Mate Kadija i Ana Balaš, oboje učenici Gimnazije Jurja Barakovića, a najbolji među drugašima su Teo Morožin iz SŠ Biograd, Niko Simić iz Gimnazije Vladimira Nazora i Tonka Vukšević iz Gimnazije Jurja Barakovića, među trećašima su to Lucija Mikulić iz SŠ kneza Branimira iz Benkovca te Marko Šarlija i Lovre Basioli iz Gimnazije Franje Petrića, dok su među maturantima nabolje znanje iz kemije pokazali Lucija Kovačević, učenica Gimnazije Franje Petrića, Petra Bulić iz Gimnazije Jurja Barakovića i Lorena Ražov iz Gimnazije Vladimira Nazora.
Što se tiče školske razine natjecanja, preostalo je još odmjeravanje snaga iz informatike i mladih tehničara za osnovne i srednje škole te natjecanja iz geografije i astronomije samo za osnovne, nakon čega će početkom ožujka započeti županijska razina natjecanja.