Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Reljić: Spreman sam na sve

Autor: Roman Morović

13.02.2010. 23:00
Reljić: Spreman sam na sve


Gorana Reljića u nedjelju u Sydneyu očekuje druga borba u UFC-u, prva nakon duge, dvadesetjednomjesečne pauze zbog ozljede i operacije leđa. U najveći australski grad Goran je otputovao prošli utorak, 9. veljače, nakon što je glavni dio priprema za meč odradio u Las Vegasu.
– Aklimatizacija i ritam spavanja su u redu. Treniram ujutro jer ce mi tada, po lokalnom vremenu, biti borba. Osjećam se mirno i staloženo, nema nervoze – javio se iz Sydneya Reljić, koji je zadovoljan odrađenim pripremama.
– Pripreme su prošle odlično. Sparirao sa najjačim borcima. Borim se u kategoriji do 185 lbs (do 84 kg, op.a.), a dva borca s kojima sam sparirao su mnogo teži. Forrest Griffin ima 115 kg i svi znaju tko je i kakav je u ringu kada uđe u izmjenu udaraca, a Todd Duffe ima 120 kg čiste mišićne mase. Trenirao je u American Top Teamu i preselio se u Las Vegas jer više naprosto nije imao s kim raditi tamo. Drži najbrži nokaut u povijesti UFC-a, šest sekundi i mislim da ne trebam posebno pojašnjavati o kakvim se ljudima radi – kazao je Reljić i ukratko opisao o kakvim se sparinzima radi.
– Rekao sam im da se izmjenjuju na meni svaki po dvije i pol minute. Kada bi jedan završio, ušao bi drugi, odmoran. Sparirali smo tako pet puta po pet minuta s minutom odmora. Nisu to bili obični sparinzi, nego ubojstvo od batina. Kada mi je bilo najgore rekao sam im da slučajno ne stanu, nego da počnu udarati još jače. Par puta sam čak i povraćao od napora, ali to je jedini način da se pripremite za borbu od tri puta po pet minuta. Kondicijske treninge, pliometriju i sve ostalo ne trebam ni spominjati.
Više je puta Reljić, dok još nije znao ime protivnika, isticao kako mu je sasvim svejedno tko će mu se suprotstaviti u oktagonu. UFC je odlučio da to bude dvadesetšestogodišnji Amerikanac CB Dollaway, nadimka “the Doberman”, kojemu je bazični sport hrvanje. On je do sada imao 13 profesionalnih borbi u kojima je upisao deset pobjeda i tri poraza, a u UFC-u se borio pet puta i ubilježio tri pobjede i dva poraza. Od tri pobjede, dvije je ostvario prekidom u prvoj rundi, protiv Amerikanaca Jessea Taylora i Mikea Massenzia, te jednu jednoglasnom odlukom sudaca, protiv Brazilca Jaya Silve, dok je oba poraza doživio prekidom u prvoj rundi, od Amerikanaca Amira Sadollaha i Toma Lawlora. S druge strane, Reljić je još uvijek neporažen (MMA skor 8-0-0), a pobijedio je i u svom jedinom dosadašnjem nastupu u UFC-u 24. svibnja 2008., kada je u drugoj rundi nokautirao Brazilca Wilsona Gouveiu.
– Mislim da sam odradio odlične pripreme i da mi gore od onoga što sam prošao ne može doći. Pokušao sam skinuti kilažu i sutradan sam bio desetak kila teži. Sve ide prema planu, točno onako kako sam zamislio – zaključio je Reljić, koji je još u prošlom razgovoru za Zadarski list najavio kako u ovoj borbi očekuje samo jedno, pobjedu.