Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Tuci bubanj, a ne bližnjega svoga

Autor: Boris Kupčak

13.02.2010. 23:00
Tuci bubanj, a ne bližnjega svoga

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ava Karabatić, predsjednica žirija prvi put se okušala u ocjenjivanju na manifestaciji ovakvog tipa, a svi natjecatelji od nje su dobili čiste petice


Kino Pobjeda još jednom je bilo poprište zanimljive manifestacije “Air drums challenge” koji je organizirala Udruga Šigureca. Pod motom “Tuci bubanj, a ne bližnjega svoga” već drugu godinu za redom pokušava se ukazati na problem nasilja među mladima, kojeg je nažalost sve više. Ujedno, ovim natjecanjem je započelo i alternativno karnevalsko ludilo.
Natjecanje je zamišljeno kao nadmetanje pojedinaca koji su na bini imali samo bubnjarsku sjedalicu i palice te su morali uz pjesmu po odabiru, a poslije toga i skladbu po izboru žirija, odglumiti da sviraju “nevidljivi” bubanj. Ove godine bila su samo tri natjecatelja: Zvone Direktor, Čovjek bez lica i Časna Pipi.
Publika i stručni žiri kojim je predsjedala Ava Karabatić uživali su u zanimljivim performansima zadarskih bubnjara bez bubnja. Pobjeda je otišla natjecatelju pod imenom Čovjek bez lica, iako su svi bili originalni. Ava Karabatić, predsjednica žirija prvi put se okušala u ocjenjivanju na manifestaciji ovakvog tipa, a svi natjecatelji od nje su dobili čiste petice. Kako je sama rekla, ne razumije se baš u bubnjeve, a ocjene je davala prema vlastitom nahođenju.
– Bilo mi je jako bitno kako netko ostavlja dojam na mene, jer jako sitno i malo znam o bubnjanju. Doduše rekli su mi neke sitnije detalje, kao primjerice da se u bubnjanju ne smije baš tresti rukama i nogama – rekla je Ava.
Air drums challenge je još jedan u nizu događaja koje za mlade zadarske alternativce organizira Udruga Šigureca, a mladi su se složili kako je ovakvih događaja potrebno što više.