Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

I Pag diše uz “bile”

13.02.2011. 23:00
I Pag diše uz “bile”


Preko tisuću članova Torcide-Pag, njihovih prijatelja i građana na veličanstven je način, spektakularnim vatrometom, paljenjem bengalki i signalnih raketa, pjesmom i plesom, proslavilo 100. rođendan Hajduka. Proslava je najavljena u subotu rano ujutro kada je na Gradskom mostu postavljen 35 metara dugački transparent s rođendanskom čestitkom Hajduku. Poslijepodne su se članovi Torcide družili na rivi, a nakon toga je na Branimirovoj obali počela zabava uz živu glazbu i uz obilje jela i pića.
U isto vrijeme pripremala se i večernji karnevalski ples i zabavi su se pridružile brojne maškarane grupe. Vijorile su se zastave Hajduka, plesalo se i pjevalo, a petnaestak minuta prije ponoći u pašku luku je, uz zvuke sirena, uplovilo nekoliko brodova. Tri minute nakon ponoći ugasila se vanjska rasvjeta i u tom su trenutku svi zapjevali himnu Hajduka.
U ponoć je počeo vatromet, a na Branimirovoj obali i na Staroj rivi zapaljene su bengalke i signalne rakete. Proslava se nastavila na karnevalskom plesu koji je trajao do zore. U organiziranju proslave stotog rođendana Hajduka Torcidi-Pag pomogli su Grad Pag, Mjesni odbor Pag, Centar za kulturu i informacije Pag i sponzori.