Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Uređenje parkirališta s tridesetak mjesta

13.02.2011. 23:00
Uređenje parkirališta s tridesetak mjesta


Nakon sanacije terena, poravnat je prostor između borova, postavljeno je devet rasvjetnih tijela na čitavom prostoru, a slijedi asfaltiranje i obilježavanje parkirališnih mjesta
Radovi na uređenju gradskog prostora u centru Biograda, smještenog uz ogradu nekadašnjeg gradskog groblja i tri stambene zgrade, idu prema svom kraju. Riječ je o saniranju lokacije koja je zbog svoje neurednosti niz godina bila trn u oku stanara, ali i cijelog Biograda.
Najveći problem žiteljima obližnjih zgrada predstavljalo je nekontrolirano odlaganje komunalnog otpada koji se na taj prostor tijekom noći dovozio sa svih strana, zatim nedozvoljeno parkiranje, neadekvatna rasvjeta te zadržavanje vode u vrijeme kišnih razdoblja. Odluku o saniranju ovog prostora Grad Biograd je donio još tijekom prošle godine kada su započeli i prvi tzv. zemljani radovi.
Planom je predviđeno uređenje parkirališta za stanare, uređenje prostora adekvatnom rasvjetom te hortikulturom. No, na žalost došlo je do zastoja već prilikom radova na oborinskoj odvodnji, a potom je bilo i dodatnih nepredviđenih zastoja u izvedbi radova.
Pravi napredak i izmjena izgleda prostora na bolje vidljivi su konačno ovih dana. Nakon sanacije terena, poravnat je prostor između borova, postavljeno je devet rasvjetnih tijela na čitavom prostoru, a slijedi asfaltiranje i obilježavanje parkirališnih mjesta.
Kako nas je informirao Krunoslav Pešić, direktor biogradske gradske tvrtke Bošana, predviđeno je oko 30 parkirališnih mjesta, koja su namijenjena isključivo potrebama stanara obližnjih zgrada.
U tu svrhu bit će postavljena rampa za koju će ključ imati samo stanari. Narednih dana započinje asfaltiranje i ozelenjavanje prostora te postavljanje kanti za otpad u za njih određenom prostoru. Sve to skupa, vjerujemo, unijet će u taj dio grada puno više reda. Radovi se financiraju sredstvima proračuna Grada Biograda, a njihova vrijednost procijenjena je na oko 700.000 kuna.