Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

I vrtići zbacuju zimske okove

13.02.2012. 23:00
I vrtići zbacuju zimske okove


Danas je lijepo sunčano vrijeme pa su starija djeca izišla van, ipak samo na deset, petnaest minuta jer više od toga nije bilo preporučeno, kaže Belić


S obzirom na snijeg i velike hladnoće koje su zahvatile Zadar i Zadarsku županiju manjak polaznika tijekom prošlog tjedna osjetio se i u dječjim vrtićima “Radost”. Oko trideset posto djece nije pohađalo vrtić, no ona djeca koja su pristigla bila su na toplom, kazala je ravnateljica Biserka Belić.
– Centralno grijanje radi. Imamo šest kotlovnica na lož ulje i dvije na plin. Naravno, vodi se računa da ulja i plina ima kako ne bi bilo problema, kazala je Belić.
S obzirom na velike hladnoće pripazilo se i na izlaske van. Najmlađi polaznici su tako zadržani u vrtiću, dok su oni stariji izišli van, no u ograničenom vremenu.
– Danas je lijepo sunčano vrijeme pa su starija djeca izišla van, ipak samo na deset, petnaest minuta jer više od toga nije bilo preporučeno, kazala je Belić.
Iako je prošlog i pretprošlog tjedna nastava bila nekoliko puta prekidana, ovog tjedna ona se u školi Sv. Filip i Jakov odvija nesmetano. U ponedjeljak je na nastavu pristiglo oko 95 posto učenika.
– Neki su bolesni, neke su roditelji zadržali doma zbog hladnoće, no većina je tu, kazala je ravnateljica Katica Eškinja.
Odrađivat će se subote
Naime, zbog vremenskih neprilika nastavu su posljednjih tjedana morali prekidati nekoliko puta. U prošlom tjednu zbog zamrznutih cijevi nastava je odgođena u utorak i srijedu, a nije održana ni u ponedjeljak. Zbog nevremena učenici su izostali s nastave i u petak pretprošlog tjedna. Ipak, nakon što je škola zagrijana i cijevi odmrznute škola je nesmetano počela raditi u četvrtak. O naknadi nastave dogovorit će se naknadno na učiteljskom vijeću, a najvjerojatnije će to biti nekoliko subota krajem ožujka i početkom travnja, zaključila je Eškinja.
Nastava se nesmetano ovog tjedna odvija i u Gimnaziji Franje Petrića.
– Svi učenici su na nastavi i ne računa se da ne mogu doći. Ulice su čiste i promet se odvija nesmetano, kazala je ravnateljica Blanka Pedišić, dodajući da je tijekom prošlog tjedna bilo izostanaka, ali ne pretjeranih.
– Na nastavi su bili prisutni i oni učenici koji putuju iz zaleđa i ona se održavala tijekom cijelog tjedna, osim onog snježnog petka kada je nastava prekinuta poslije 16 sati zbog jakog snijega, pojasnila je Pedišić, dodajući da je u prosjeku od trideset učenika po razredu na nastavi bilo njih dvadesetak.