Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Maleš: Borba za pravdu i poštenje

13.02.2012. 23:00
Maleš: Borba za pravdu i  poštenje


Moja želja je da Hajduk u novom stoljeću nadmaši uspjehe iz prošloga. Nadam se da će navijači podržati našu mladu momčad i prepoznati njezin potencijal – kazao je Hrvoje Maleš


Skromno je na Poljudu  proslavljen 101. rođendan Hajduka kako, uostalom, i priliči  vremenu u kojem klub živi i radi.  Najprije je u 10 sati održana misa  u crkvi Sv. Ante kojoj su prisustvovali vodeći klupski ljudi,  stručni stožer i igrači. Potom je  delegacija Hajduka položila vijenac na spomen-ploču na splitskom groblju Lovrinac. Predsjednik  Hrvoje Maleš u pratnji članova Nadzornog odbora Branke  Ramljak, Petroslava Sapunara, Nikole Koceića, predsjednika  Skupštine te kapetana momčadi  Srđana Andrića na sjevernoj je  tribini odala počast svim poginulim pripadnicima te navijačke  skupine u Domovinskom ratu.  Indikativno je da nitko od pripadnika Torcide nije nazočio polaganju vijenca. Točno u podne u  polupraznoj kino-dvorani održana  je skromna proslava na kojoj se  nazočnima prvi obratio predsjednik Skupštine š.d.d., Vinko Radovani.
– Slike sa proslave stotog rođendana našega kluba obišle su tada  cijeli svijet. Iako je bila noć, Split  je bio osvijetljen  mnogobrojnim  upaljenim bengalkama, vatrometom kao  usred dana. Ostavljamo budućim generacijama nešto  čime će se moći  dičiti. Na žalost,  klub je u prošloj godini ostao bez tri  velikana, Tomislava  Ivića, Vinka Cuzzija  i Ante Dorića – rekao je Radovani.
U ime Grada koji  je većinski vlasnik  kluba nekoliko riječi kazala je do gradonačelnica Anđelka Visković.
– Prošle godine odradili smo  veliki posao, što su od nas tražili  navijači. Javnim natječajem izabrana je Uprava, potom Nadzorni  odbor. Drago mi je što je meni  pripala čast da budem na čelu toga  Povjerenstva. Takvim izborom  Uprave i NO-a ne znači da je Grad  predao vlast i upravljanje klubom  navijačima, već je to samo dokaz  zajedništva. Želim se posebno  zahvaliti gradonačelniku Željku  Kerumu koji je imao političke  snage, prepoznao je ovaj projekt  snage da donese takvu odluku.  Navijači su najveće blago Hajduka  i stoga ću se poslužiti onom  poznatom navijačkom uzrečicom  “I kad gube i kad tuku uvijek  vjerni  svom Hajduku! Što bi mnogi dali  da imaju uz sebe navijače kao što  to ima Hajduk, poručila je dogradonačelnica Visković.
Nakon što se okupljenima obratila predstavnica Grada Splita,  Anđelka Visković, predsjednik  Hrvoje Maleš uputio je nekoliko  obećavajućih rečenica.
– Moja želja je da Hajduk u  novom stoljeću nadmaši uspjehe  iz prošloga. Nadam se da će  navijači podržati našu mladu  momčad i prepoznati njezin potencijal. Borit ćemo se za pravdu i  poštenje u hrvatskom nogometu,  nećemo se zadovoljiti djelomičnim  ispravcima. Borit ćemo se na  način kako se to Hajduk borio od  svog osnivanja do današnjih dana.  Hajduk je iznad svega i jedino  Hajduk živi vječno.
Branka Ramljak također vjeruje  u bolje dane.
– U povijesti kluba bilo je uspona i padova, očigledno je da  nekada trebaš dotaknuti dno da bi  se počeo dizati. Novi Nadzorni  odbor počeo je sa radom 22.  studenoga 2011. godine i već  čujem kritike na naš račun kako  nismo ništa napravili. Za nekoliko  dana upoznat ćemo javnost sa  svime onime što smo u manje od  100 dana od kako smo izabrani  napravili. Bit će to za mnoge  veliko iznenađenje, prava bomba.  Klub se nalazi u financijskoj i  sportskoj konsolidaciji. Vjerujte,  bit će ponovno slavlja. Jedan dobar rezultat na terenu, ali i izvan  njega može značiti puno za Hajduk i za vjerne navijače – poručila  je Ramljak.


M. Buljat i Vejić na posudbi u Stobreču




Marijan Buljat i Hrvoje Vejić neće više trenirati na Poljudu i trčati po Marjanu. Predsjednik kluba Hrvoje Maleš dvojicu igrača koji nisu prihvatili smanjenje godišnjih ugovora poslao je na posudbu u redove trećeligaša Primorca 1929 iz Stobreča, zapravo u drugu  momčad “bilih”. Marijan Buljat godišnje ima zagarantiranih 260 tisuća eura (ugovor mu istječe na proljeće)  dok Vejić zarađuje 240 tisuća eura (ugovor mu istječe  na ljeto 2013.). Da su kojim slučajem dvojica igrača  odbili prihvatiti ponudu predsjednika Maleša, klub bi  mogao raskinuti ugovore na njihovu štetu. Obojica su  bezpogovorno prihvatili odluku. Uostalom, nekim  igračima iz “kažnjeničke bojne” u koju spadaju i njih  dvojica, klub duguje plaću od svibnja prošle godine!  Stopama ove dvojice najvjerojatnije će krenuti i Josip  Barišić, odnosno Ivan Pešić.