Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na raspolaganju tri milijuna eura

13.02.2012. 23:00
Na raspolaganju  tri milijuna eura


Cilj ovog natječaja je jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika poticanjem ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo


Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske Unije (SAFU) objavila je corrigendum natječaja “Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva” prema kojem je rok za prijavu na natječaj pomaknut sa 20. veljače 2012. godine na 9. ožujka 2012. godine.
Natječaj “Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva” financira se unutar pretpristupnog IPA programa, odnosno njegove komponente IIIC – Regionalna konkurentnost za 2011 godinu.
Cilj ovog natječaja je jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika poticanjem ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo, te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s ekološkim i drugim međunarodnim standardima. Uvođenjem međunarodnih eko standarda i energetski učinkovite tehnologije u proizvodne procese ojačati će se konkurentnost malih i srednjih poduzeća. Primjenom najbolje prakse i uspješnih poslovnih modela lakše će se razviti novi, konkurentniji proizvodi.
Korisnicima je na raspolaganju iznos od 3 milijuna eura, a visina pojedinačnih potpora kretat će se od 50.000 do 200.000 eura. Financiranje IPA sredstvima maksimalno može iznositi 85% od ukupne vrijednosti dodijeljenih bespovratnih sredstava. Na natječaju mogu sudjelovati mali i srednji poduzetnici, a otvoren je do 9. ožujka 2012. godine.
Natječaj je javno dostupan na internetskoj stranici SAFU www.safu.hr te na internetskim stranicama Europske komisije http://ec.europa.eu/europeaid/work/funding/index_en.htm.