Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadrani u nebo pustili dvije tisuće lampiona

13.02.2012. 23:00
Zadrani u nebo pustili dvije tisuće lampiona


U čast ljubavi, na Valentinovo – dan zaljubljenih, na stoljetnom, antičkom Forumu u Zadru održan je jedinstven spektakl – događaj za pamćenje. Mnoštvo Zadrana koji su se okupili na Forumu, puštajući u nebo dvije tisuće lampiona, različitih boja i oblika, finalizirali su humanitarnu akciju “Zaželi ljubav” za pomoć Društvu Naša djeca Zadar.
Nekoliko dana uoči finala akcije, koju je organiziralo Društvo Naša djeca Zadar, lampioni su se prodavali u Supernovoj, City Galleriji i Narodnom trgu. U poslijepodnevnim satima danas su se štandovi preselili na Forum. U prodaji je bilo pet tisuća lampiona, a svaki je koštao 25 kuna.
Za nježni ljubavni, “valentinovski” ugođaj na Forumu pobrinuo se DJ koji je Zadranima dušu “hranio” poznatim sentišima, a u hladnoj zimskoj noći, naši sugrađani grijali su se toplim čajevima i sokovima te sladili prigodnim zalogajima – slasticama. Za čajeve, sokove i slastice, organizatori nisu isticali cijene računajući na otvorena i ljubavlju ispunjena srca Zadrana, koji su na Valentinovo jedini drugima, ali i cijelom svijetu, u vidu svjetlećih lampiona poslali najljepšu ljubavnu poruku – zaželjeli ljubav, shodno nazivu ove humanitarne akcije za pomoć Društvu Naša djeca Zadar.
S dvije tisuće lampiona u zraku, Zadar je postao prvi grad u Hrvatskoj, a drugi u Europi po broju puštenih lampiona u nebo. Europski rekord drže Poljaci koji su u nebo pustili 11 tisuća lampiona.