Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Zadrani u subotu i nedjelju navalili na lampione

13.02.2012. 23:00
Zadrani u subotu i nedjelju navalili na lampione


Društvo Naša djeca poziva Zadrane da se kupnjom lampiona uključe u humanitarnu akciju “Zaželi ljubav” te puštajući ih u nebo s Foruma zažele jedini drugima ljubav kao najljepšu čestitku za Valentinovo


Prodaja lampiona u sklopu humanitarne akcije “Zaželi ljubav” za pomoć Društvu Naša djeca Zadar, koja je tijekom vikenda započela u trgovačkim centrima Supernova i City Galleria, jučer se proširila na Narodni trg. Očekivanja organizatora, kako tvrdi koordinatorica akcije Višnja Knežević iz tvrtke Galea, već su nadmašena, a potražnja za lampionima dodatno je povećana postavljanjem prodajnog štanda na Narodnom trgu.  
– U prodaji je pet tisuća lampiona, cijena im je 25 kuna. Unatoč hladnom vremenu, Zadrani su u subotu i nedjelju navalili na lampione, prodano je mnogo više nego smo očekivali. U ponedjeljak smo štand postavili i na Narodnom trgu. Vrijeme nas je poslužilo pa su Zadrani izašli u grad i dobar dio njih kupio je lampione, govori Višnja Knežević, vjerujući da će se najviše lampiona prodati baš danas, na Valentinovo, kada se štand iza 17 sati seli na zadarski Forum.
U utorak ujutro lampioni će se još prodavati na Narodnom trgu od 11 do 13 sati te od 17 do 20 sati na Forumu. U City Galleriji i Supernovoj još danas će se prodavati lampioni od 10 do 14 sati.
Finale ove humanitarne akcije počinje danas, na Valentinovo u 19 sati na Forumu. Uz sentiše, topli čaj, sokove i slatke zalogaje, lampioni kao najljepša ljubavna poruka na dan Svetog Valentina, u nebo će odletjeti u 20 sati.
– Nadamo se lijepom vremenu, bez oborina i jakog vjetra jer jedino pod takvim uvjetima možemo zapaliti lampione i pustiti ih u nebo. Surađujemo s Aeroklubom Zadar, prema njima prognoze su dobre, optimistične… Najavljuju vrijeme bez padalina i jakog vjetra, povjetarac bi u ovom slučaju bio idealna, kaže Knežević, dodajući da će Zadar, ako ga posluži vrijeme, imati Valentinovo za pamćenje.
Ukoliko se realiziraju planovi organizatora i doista pet tisuća lampiona sa stoljetnog zadarskog Foruma na dan Svetog Valentina – Valentinovo poleti u nebo, Zadar će po broju lampiona postati prvi grad u Hrvatskoj, a drugi u Europi koji je organizirao ovakvu, impresivnu manifestaciju.
Naime, u Hrvatskoj ovakvi lampioni do sada su se puštali samo u Zagrebu, i to stotinjak komada prilikom otvorenja galerije. Poljaci u Europi drže rekord jer su prošle godine u zrak pustili 11 tisuća lampiona.
Sredstvima koja se prikupe u humanitarnoj akciji “Zaželi ljubav”, Društvo Naša djeca koje u Zadru ima dugu tradiciju unaprijedit će svoje aktivnosti i to prije svega rad kabineta za ranu intervenciju, stručne posjete obiteljima djece koja imaju teškoće u razvoju te edukativne radionice za stručnjake i roditelje.
Društvo Naša djeca, čija je predsjednica Vera Šušić i koordinatorica akcije Višnja Knežević, pozivaju Zadrane da se kupnjom lampiona uključe u humanitarnu akciju “Zaželi ljubav” te puštajući ih u nebo s Foruma zažele jedini drugima ljubav kao najljepšu čestitku za Valentinovo.