Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Procesija Lukom s kipom Gospe Lurdske

Autor: Nenad Marčina

13.02.2013. 23:00
Procesija Lukom s kipom Gospe Lurdske


Slušajući današnje Evanđelje možemo na slikovit način predočiti sebi događaj navještenja, kazao je u svojoj homiliji don Roland Jelić, odgojitelj u zadarskom Nadbiskupskom sjemeništu Vicko Zmajević na misnom slavlju u Luci u crkvi svetog Stjepana uoči blagdana Zavjetnog dana Gospe Lurdske.
Naime, vjernici slave blagdan Gospe Lurdske jer ta svetica jedan je od zavjetnih simbola mjesta Luke. Njezin kip krasi jedan od triju crkvena oltara. Osim don Filipa Kucelina, župnika mjesta Sali, Žmana i Luke misnom slavlju nazočio je i don Ronald Jelić.
– Braćo i sestre evo nama životnog primjera, uzora vjere, Majke Božje koja je s nama i kad nam u životu sve lijepo ide, kada smo radosni, ali i kada nas pritišću životni križevi i muče životne borbe, kojih je sve više i više. Crkva blagdanom Gospe Lurdske slavi i dan bolesnika. Stoga preporučimo njoj sve naše bolesnike fizičke, ali i one duhovne koji nose ožiljke na duši, kazao je na kraju homilije don Ronald Jelić.
Na kraju misnog slavlja kao što nalaže i tradicija u slikovitom mjestu Luki održana je procesija Obalom svetog Stipana i svetog Nikole u kojoj su žene nosile kip Gospe Lurdske ukrašen zavjetnim darovima vjernika.