Mladen Malta novi-stari predsjednik zadarskih obrtnika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Mladen Malta novi je stari predsjednik Udruženja obrtnika Zadar, petog najvećeg obrtničkog udruženja u zemlji (koje ljeti bude i četvrto jer preraste Osijek). Odlučili su to upravo izabrani novi članovi Skupštine Udruženja na konstituirajućoj sjednici održanoj u četvrtak navečer.

Izbore je koncem prosinca za sav sustav udruženja oglasila Hrvatska obrtnička komora, a izbori su u Zadarskoj županiji provedeni profesionalno i demokratski te bez incidenata, kakvih je, čulo se od potpredsjednika HOK-a Stipe Kneževića, u drugim sredinama bilo.

Obrtništvo provodi izbore na način naslonjen na tradiciju iz davnih vremena po kojima članove Skupštine predlažu obrtnici po svojim cehovima, odnosno strukama na prethodno sazvanim zborovima. Najveći broj daje Ceh za ugostiteljstvo i turizam a njihovi su predstavnici: Stjepan Knežević, Karlo Mihić, Vladimir Šarunić i Marija Zdrilić. Trgovce predstavljaju Mirela Pifat i Marko Vranjković. Uslužni obrti: Marijana Kolega, Renato Vladović i Ante Vukić. Graditeljstvo: Eduard Franin i Dinko Adžić. Intelektualne usluge Danijela Rimanić, Ceh prijevoznika Milenko Begić, Ceh proizvodnih obrta Neven Glavić i Ceh za ribarstvo, marikulturu i poljodjelstvo Boris Topić.

Nakon Skupštine imenovan je Upravni odbor Udruženja, čiji članovi su ujedno i izabrani predsjednici postojećih cehova pri Udruženju: Emilijo Bajlo - predsjednik Ceha prijevoza osoba i stvari na kopnu i moru, Alen Radeta - predsjednik Ceha trgovine, Mate Biloglav - predsjednik Ceha proizvodnog obrta, Davor Hofman - predsjednik Ceha uslužnog obrta, Hrvoje Grandov - predsjednik Ceha intelektualnih usluga, Robert Kovačević - predsjednik Ceha ugostiteljstva i turizma, Frane Vučetić - predsjednik Ceha graditeljstva, Neven Vitlov - pročelnik Sekcije ribarstva, marikulture i poljodjelstva, a devetog člana koji se ujedno bira za potpredsjednika Udruženja predlaže nakon izbora sam predsjednik.

Za predsjednika Udruženja obrtnika Zadar članovi Upravnog odbora, s obzirom na dosadašnje rezultate, predložili su Mladena Maltu, a Skupština Udruženja ga je i jednoglasno prihvatila. On je za potpredsjednika predložio Vinka Pavlovića jednog od najstarijih aktivnih obrtnika u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno