U Gradskoj knjižnici organizirali spoj naslijepo s knjigom

Slika korisnika valentinam
Valentinovo
Autor: 
Osim što nam je cilj ovom akcijom promicati čitanje i ljubav prema knjigama, također bismo htjeli ukloniti te predrasude o knjigama, jer ipak je najbitniji sadržaj knjige a ne njen vanjski izgled, kazala je knjižničarka Petra Stulić
Marin GOSPIĆ
Knjige su bile umotane u neprozirni papir

Neki su samo čudno gledali, jedni malo zastali, a drugi pak uzeli svoj primjerak umotane knjige. Naime, Gradska knjižnica Zadar organizirala je u povodu Valentinova Blind date ili Spoj naslijepo s knjigom. Drugu godinu zaredom u knjižnici su odlučili prirediti drugačiji Dan zaljubljenih.

- Izabrali smo različite knjige, knjige različitih žanrova i umotali u neprozirni papir kako naši korisnici ne bi prilikom odabira mogli odlučiti prema koricama ili recimo broju stranica i slično. Osim što nam je cilj ovom akcijom promicati čitanje i ljubav prema knjigama, također bismo htjeli ukloniti te predrasude o knjigama, jer ipak je najbitniji sadržaj knjige, a ne njen vanjski izgled.

Akcija traje samo danas i broj knjiga je ograničen, tako da samo danas naši korisnici imaju priliku doživjeti taj spoj naslijepo s knjigom u Središnjoj knjižnici, svim ograncima i danasšnjim stajalištima Bibliobusa, kazala nam je knjižničarka Petra Stulić. Kad je riječ o naslovima ističe kako je riječ o različitim žanrovima, od beletristike do publicistike .

- Htjeli smo dati tu raznolikost, tako da čitatelj koji preferira jedan žanr možda dobije drugi i svidi mu se, te se odluči za promjenu, kazala nam je Stulić. Postoji, naravno, mogućnost da netko uzme knjigu koju je već pročitao. U tom slučaju knjižničari mogu korisnika na to upozoriti prilikom skeniranja, te se može odlučiti na drugi pokušaj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno