Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Biciklistička pista s brutalnim usponom i atraktivnim spustom

14.02.2019. 16:10
Biciklistička pista  s brutalnim  usponom i  atraktivnim  spustom


Drugu godinu za redom biciklistička staza Kamena u Dragama pokazala se u najboljem svijetlu. Na stazi koja pruža potpuni osjećaj adrenalina BBK Pakoštane je sklopu 9. kola rekreativne XC Zimske  lige Dalmacije održalo impresivnu biciklističku utrku. Staza s kojom se  vozi je kružnog formata.
– Startalo je 117 natjecatelja od toga čak 14 biciklistica. U napornoj i  zahtjevnoj utrci za muškarce je bilo četiri kruga bilo, a dva za žene te  mladiće ispod 16 godina, s ukupno 22,9 kilometara odnosno 11,5 kilometara i stotinu metara uspona po krugu, kazao je Mišel Krperta, predsjednik BBK Pakoštane.
Morskom stazom do vrhunskog doživljaja
Staza je uvela natjecatelje kroz Camping Oaza Mira u vlasništvu Ante  Barešića i sinova, domaćine utrke uz BBK Pakoštane, prekrasnom stazom uz more. 
– Potom je uslijedio brutalan uspon koji na mjestima iznosi i 22 posto, a završilo je atraktivnim spustom do samog žala dragarske plaže  Žakanj, ističe Krpeta.
Nakon nepunih sat vremena vožnje šampion je mladi Bruno Paškalin  (BK Fortica). Drugoplasirani je Ivica Mesarić, a trećeplasirani Marko  Fržop. 
– U kategoriji žena šampionka je Sabina Rzepka (BK Primošten), drugoplasirana Karmen Škiljić (BBK Pakoštane), dok je trećeplasirana Natalija Bakula (BK Fortica), objavio je Krpeta pohvalivši pritom dobar rezultat klupskog kolege Fabijana Pejića u kategoriji do 16  godina. 
BBK Pakoštane, kao trenutno vodeći u ovogodišnjoj XC Zimskoj ligi  Dalmacije, nastupao je s 23 vozača i vozačica, s reprezentativkom Karmen Škiljić . 
"Mala Kamena" oduševila
– S velikim žaljenjem trenutno najbolji pakoški biciklist Ivan Kurtov je  doživio nezgodan pad i uoči utrke je bio prisiljen odustati, naglasio je  Krpeta. 
Ove godine prema uputama koje je donio Upravni odbor Zimske lige  Dalmacije BBK Pakoštane uz glavnu utrku organizirao je dječju biciklističku utrku “Mala Kamena” na koju se prijavilo preko četrdesetak mališana od 6 do 15 godina. 
– Natjecali su se u četiri kategorije, a medalje za tri najbolja mjesta  dodjeljivali su se i curama i dečkima. Kao i na svim malim utrkama dominirali su svojom brojnošću i na ovoj utrci mališani iz BK Metković ali  nastupilo je jako puno i domaće djece iz Draga koji nisu članovi klubova, kaže Krpeta. 
U mlađim uzrastima biciklisti iz ovih krajeva imali su zapažene rezultate. Lara Krpeta u kategoriji U-11 i Kjara Miočev u kategoriji u-13, obje  BK Pakoštane, osvojile su prvo mjesto. Kod dječaka u kategoriji U-13  prvo mjesto je osvojio Roko Doljanin iz BK Posedarje, dok su  Ante Kazija i Luka Barešić iz BK Pakoštane u kategoriji U-9 osvojili su drugo i  treće mjesto.   
Nakon okrjepe ručka u suradnji s udrugom Art.A iz Zadra podijeljeni  su vrijedni pokloni za najbolje. 
– Hvalevrijedan projekt udruge Art.A i BBK Pakoštane koji je povezao  dva naizgled nespojiva svijeta. Naime, djeca, polaznici te udruge, donirali su svoje radove koje su naslikali i nacrtali te će oni krasiti domove  sportskih obitelji, ponosno će Mišel Krpeta.
 
 


 


Brojne zahvale organizatora




Zahvale organizatora upućene su Campingu Oaza Mira – Drage,  Udrugi “Male Drage”- Drage, Udrugi ART.A Zadar, Garmin, Zadarskoj  pivovari, Komunalnom poduzeću “Juština”- Pakoštane, Cvjećarni Jasmin iz Vodica, AK Pakoštane, HGSS – stanici Zadar, dr. Marici Polegubić, Općini Pakoštane, TZ Općine Pakoštane, pekarama Kroštula Pakoštane i Duo Peka iz Biograda, Štoperici, Perici Kaziji i svim onim koji  su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji i pripomogli utrci.