Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Još 2018. podnesen zahtjev za Dragićevom smjenom u Odboru za školstvo!

14.02.2019. 14:16
Još 2018. podnesen  zahtjev za  Dragićevom  smjenom u  Odboru za  školstvo!


Nakon prijedloga ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak o razrješenju ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke  škole u Zadru, Joze Dragića, saznajemo kako će ravnatelj ostati i bez  članstva u županijskom Odboru za školstvo. To bi se trebalo dogoditi na  idućoj sjednici Županijske skupštine, a po zahtjevu njegovih bivših kolega iz NHR-a. 
Naime, vezano za ravnatelja Dragića saznali smo jedan javnosti slabo  poznat detalj o tome kako je Dragić član ovog izuzetno važnog županijskog odbora u kojemu se odlučuje o segmentima bitnim za rad škola Zadarske županije. Ravnatelj će uskoro napustiti ovaj odbor, ali ne zbog  slučaja ozljeđivanja učenice njegove škole, već zbog zahtjeva njegove  bivše stranke podnesenog krajem prošle godine!
Zahtjev pokrenuo zadarski NHR
Saznajemo tako da su Neovisni za Hrvatsku Županiji podnijeli zahtjev  za smjenom Joze Dragića, s obzirom da je na dužnost ravnatelja  škole  Zadar i člana Odbora za školstvo imenovan iz kvote njihove bivše stranke, HSP Ante Starčevića, koji je u vrijeme njegova imenovanja bio u vladajućoj koaliciji s HDZ-om. 
S obzirom da Dragić više nije bio član niti jedne stranke te da mu se  bližila mirovina, bivšim kolegama je kazao da je pomalo zasićen politikom i želi se povući i iz članstva u Odboru za školstvo, pojašnjava nam  županijski vijećnik NHR-a, Stipe Bjeliš.
– Mi smo još prije uoči Nove godine podnijeli zahtjev za njegovom  smjenom, tako da naš zahtjev nema veze s najnovijim događajima u školi, već isključivo s time što je naš bivši kolega sam izrazio potrebu za povlačenjem, dakle, to je bilo po dogovoru jer je imao još nešto malo staža  do mirovine, kaže Bjeliš.
Da je ministrica Divjak znala kako je Dragić i član županijskog Odbora  za školstvo, zasigurno bi zatražila i smjenu u tom tijelu, budući da njegov  rad u Odboru situaciji kada se traži njegova smjena doista nema svoju  težinu.  
Sam tražio povlačenje iz Odbora 
S obzirom da će na idućoj sjednici Županijske skupštine tako doći do  njegove smjene, u NHR-u poručuju kako žele da se zna kako smjena nema nikakve veze sa slučajem nasilja, već je isključivo u dogovorom s  njim kao s bivšim stranačkim kolegom, kaže nam čelnik Gradskog odbora NHR-a, Mate Lukić.
– Nakon osnivanja Neovisnih za Hrvatsku i preslagivanja unutar zadarskog desnog političkog spektra, računao sam na najprije na mlade,  perspektivne i iznad svega operativne pojedince koji će zamijeniti one  koji samostalno nikad nisu prelazili 10 posto podrške birača u Zadru.   Većina nas u NHR-u potekli smo iz pravaškoga svjetnazora iz HSP-a, a  gospodin Dragić je s Novog Bokanjca gdje smo s novim kadrom izborili  pobjedu na izborima za mjesne odbore, iako dosad nismo ni bili blizu te  pobjede, te smo smatrali ispravnom njegovu odluku da ne želi ići u NHR.  Već je u godinama za mirovinu te ne želi više politički djelovati, što je bilo maksimalno korektno s njegove strane, napominje Lukić dodajući kako upravo zadnji rezultati pokazuju da su bili u pravu oko kadroviranja  ljudi "za koje smatraju da su kvalitetni jer su dobili najbolji rezultat na  takvim izborima otkad je neka desna opcija na zadarskoj političkoj sceni".
"Odgovorno obavljao svoju dužnost"
– Napominjem da Jozo Dragić nikad nije bio član NHR-a, a svoje mjesto u Odboru za školstvo meni je osobno dao na raspolaganje jer je smatrao kako je vrijeme da mlađi preuzmu odgovornost te da se njegova ravnateljska dužnost ne politizira. To sam iznio kolegama u Županijskoj  skupštini koji su, koliko mi je poznato, prošle godine pokrenuli postupak  zamjene. Ne opravdavam niti komentiram ovaj slučaj, ali kako je sasvim  izvjesno da on dobiva politički epilog, treba naglasiti da Dragić ne obavlja nikakve političke funkcije. Treba reći kako je istodobno  otac učenice  Ekonomske škole koja je žrtva, znam da je bio na SDP-ovoj listi za Županijsku skupštinu te da je nedavno bio nositelj njihove liste u Mjesnom  odboru Crvene kuće u kojemu je dobio svega desetak glasova. To su svima lako provjerljive činjenice. Naime, iako nije član moje stranke, za  Dragića znam da je odgovorno, časno i pošteno obavljao sve dužnosti na  kojima je bio, pojašnjava Lukić razloge zahtjeva za smjenom Joze Dragića u Odboru za školstvo.
Ravnatelj škole na kraju nije  uspio u svojoj želji da u mirovinu ode  tiho, bez "politizacije svoje dužnosti", osobito nakon objave još jednog  slučaja nasilja u njegovoj školi, a na kojoj se jasno vidi kako dvije učenice  zlostavljaju treću.