Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ljubav ne poznaje godine

14.02.2019. 18:00
Ljubav ne poznaje godine


Da ljubav ne poznaje godine najbolje svjedoči jučerašnja zabava i ples u Domu za starije i nemoćne kojom se već tradicionalno obilježava Valentinovo. 
Dvorana restorana bila je pretijesna za sve one koji su htjeli zaplesati i na trenutak zaboraviti na bolna leđa i zglobove, te se opustiti uz zvukove evergreena koje su izvodili glazbenici zadarskog benda Zaratino.
Prije početka plesa okupljene korisnike pozdravio je Marko Prgin, nekadašnji dugogodišnji ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora, sada i sam korisnik Doma. On je podsjetio na važnost ljubavi te je potom ples otvorio zaplesavši s najstarijom korisnicom doma Ljubicom Juravić. Njoj ni 104 godine nije bilo teško nositi uz zvukove glazbe. Ubrzo su im se pridružili i ostali korisnici – sami, u paru ili u grupi, a sve pod budnim okom djelatnika doma.  
– Već sedmu godinu za redom grupa Zaratino na Valentinovo dolazi u Dom kako bi ih uveselili. Korisnici su oduševljeni ovim događajem te su došli u jako velikom broju, rekla nam je jučer Dajana Sakić Grdović, socijalna radnica u Domu. Ispričala nam je kako se u Domu rađaju brojne ljubavi te kako ljubav nije nestala unatoč tome što su korisnici u poznim godinama.
Imali smo priliku upoznati i par čija je ljubav započela prije tri godine u Domu. Naime, ljubav Nade Knez (80) i Slavka Šuše (85) rodila prilikom jedne šetnje.
– Nakon te šetnje i sjeli smo na klupi uz more i od tada smo nerazdvojni, rekli su nam te su zagrljeni krenuli prema plesnom podiju jer oboje vole plesati.