Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SPOJ S KOJIM SE NE MOŽE POGRIJEŠITI

14.02.2019. 14:42
SPOJ S KOJIM SE NE MOŽE POGRIJEŠITI


Akcijom "Spoj naslijepo s knjigom" Gradska knjižnica Zadar na prigodan je način obilježila Valentinovo te svojim korisnicima ponudila malo neuobičajen način odabira štiva za čitanje. Tako su na Dječjem odjelu, Odjelu za odrasle Središnje knjižnice te u svim ograncima i bibliobusima Knjižnice djelatnici pripremili knjige skrivenog naslova i korica koje korisnici nisu mogli otvoriti ni prolistati, nego ih posuditi nasumce.
– Akcija je privukla veliki broj korisnika, kako djece tako i odraslih. Reakcije su bile pozitivne, a mogli su se čuti simpatični komentari poput "kako je ovo jedina verzija spoja na slijepo, i to s knjigom, s kojom se sigurno ne može pogriješiti", kazala nam je djelatnica Matea Bakmaz dodavši kako su se ovim putem korisnici imali priliku odmaknuti od žanra kojeg inače čitaju i posuditi knjigu za kojom možda ne bi posegnuli.
– Knjige kojima su se korisnici mogli susresti naslijepo privukle su pažnju, a vjerujemo da smo, osim obilježavanja Valentinova, korisnike dodatno potaknuli na čitanje, kazala je Bakmaz.