Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadrani srcem i knjigom za život

14.02.2019. 14:47
Zadrani srcem i  knjigom za život


Ogranak Matice hrvatske u Zadru ovog je Valentinova  odlučio proslaviti ljubav organizacijom humanitarne akcije pod nazivom "Srcem i knjigom za život" čija će prikupljena sredstva biti donirana  Ligi protiv raka u Zadru. 
Humanitarna akcija održana je jučer u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, a svi su posjetitelji mogli kupiti neku od knjiga zadarskog  Ogranka Matice hrvatske po promotivnoj cijeni, a uz kupljenu knjigu  svatko je dobio i ružu koju su donirali Nasadi.
– Smatramo da je ovo prava proslava ljubavi. S jedne strane, posjetitelji  su se obogatili kupnjom knjige, novcem koji su dali za knjigu pomoći će  potrebitima, a mi smo im u znak zahvale pokonili ružu, savršen poklon  za voljenu osobu i svakako jedno duhovno obogaćenje zbog spoznaje da  ste nekome pomogli u teškoj borbi protiv bolesti, kazali su nam iz Matice.
Iz Matice su objasnili zašto su organizirali ovaj sajam baš na Valentinovo.
– Valentinovo je dan kojim slavimo najplemenitiji i najsnažniji ljudski  osjećaj, ljubav, iz kojeg i za kojeg je stvoren svaki čovjek. Prava ljubav  omogućuje i najsebičnijem biću izlazak iz samog sebe, shodno tome podrazumijeva nesebičnost, darivanje sebe drugoj osobi, žrtvovanje vlastitih komfora. Prolazna zaljubljenost u našem okruženju često je percipirana kao „pogled kroz ružičaste naočale“, ponekad svojom karakteristikom zanesenosti onemogućava čovjeku da uvidi stvarne potrebe drugog. Nažalost, u našem nimalo idiličnom svijetu surove stvarnosti, u kojem su i zaljubljenost i ljubav snažno komercijalizirani, postoje ljudi kojima je itekako potrebna naša pozornost, vrijeme, nesebičnost i potpora,  poručili su iz Matice.