Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Do početka sezone gotovo uređenje Tesline, počeli radovi u Ulici Mile Gojsalić

15.02.2020. 12:30


Ovdje smo danas kako bismo građanima poručili da planirano dovesti kanalizaciju u svaki gradski kvart, a što ćemo ostvariti kroz četiri godine. Moram istaknuti kako je natječaj za Sinjoretovo gotov i vjerujem da će uskoro biti potpisani ugovori i krenuti radovi. Osim toga, kreću i radovi na Bokanjcu. Danas smo u Ulici Nikole Tesle i idemo korak po korak te radimo sve pripremne radne za postavljanje kanalizacije te ćemo kroz projekt Aglomeracije obuhvatiti sve rubne dijelove grada, najavio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić jučer u Ulici Nikole Tesle, gdje je s predstavnicima Grada i novinarima obišao gradilište. Unatoč kratkotrajnom pljusku i prijetećim oblacima, tijekom obilaska terena vrijeme se smirilo te su novinari i predstavnici Grada mogli u miru pogledati kako radovi napreduju.
Uz njega je bio i Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo koji je detaljnije pojasnio tijek radova.


Na jesen nastavak radova
– Nakon što je završena prva faza rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle u dužini od 340 metara, počeli su radovi na drugoj fazi izgradnje praktički kralježnice sustava fekalne i oborinske odvodnje za cjelokupno područje Plovanije, Skročinih, Višnjika i svih ovih kvartova. Izvođač radova je Strabag Zagreb i PZC Split, a projektant i nadzor je tvrtka DNZ iz Zadra. Rok završetka ovog projekta, odnosno druge faze, je sredina lipnja, najavio je Kasap. Istaknuo je kako planiraju i na jesen nastaviti s uređenjem cjelokupne ulice sa svom pratećom infrastrukturom.
Inače, ulica je iskopana u dubini od četiri metra kako bi se mogao postaviti oborinski kolektor promjera Φ 800 i fekalni kolektor promjera Φ 315. Također, postavit će se nova javna rasvjeta, nogostupi i ostala infrastruktura.


»Ovo je dio grada koji se intenzivno razvija i vapi za izgradnjom infrastrukture. Ostatak tog kvarta, odnosno Ulica Julija Križanića je u sustavu Aglomeracije, a koja će vrlo skoro krenuti
Darko KASAP




​Pojasnio je kako imaju gotov projekt za rekonstrukciju križanja Ulice Nikole Tesle te Ulice Jakova Šubića Cezana te kako se upravo dovršava projekt rekonstrukcije te ulice sve do Splitske ulice čime bi se dobila nova transverzala koja bi trebala rasteretiti promet.
Osim radova u Ulici Nikole Tesle, ovih su dana počeli i radovi u Ulici Mile Gojsalić gdje će se također izgraditi sva infrastruktura, sustav fekalno-oborinske odvodnje te javna rasvjeta, a vrijednost projekta je malo iznad milijun kuna.


Mijenjat će se vodovodne cijevi
– Ovo je dio grada koji se intenzivno razvija i vapi za izgradnjom infrastrukture. Ostatak tog kvarta, odnosno Ulica Julija Križanića je u sustavu Aglomeracije, a koja će vrlo skoro krenuti. Dakle, mi smo ovim interventnim projektima pokrili sve ono što nije bilo u Aglomeraciji, pojasnio je Kasap. Tomislav Lalović, koordinator na radovima u Ulici Mile Gojslavić rekao je kako se u prvoj fazi radi o 240 metara ulice te će se mijenjati i vodovodne cijevi. Istaknuo je kako je rok za izvođenje ovih radova do početka sezone.