Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

HNS 24. veljače bira predsjednika

15.02.2020. 07:00


Nakon izbora gradskog čelnika i županijski HNS-ovci dobit će svoje rukovodstvo. Prema svemu sudeći, bit će to aktualni predsjednik Milan Stojanov koji ovu stranku vodi u već nekoliko mandata.
Svoju kandidaturu potvrdio nam je jučer sam Stojanov, napominjući kako će rokovi kandidatura tek biti otvoreni te je moguće javljanje još nekih članova za rukovodeće mjesto u ŽO-u. Stojanov inače Županijski odbor vodi već nekoliko mandata i njegovi su članovi njime zadovoljni te će biti zanimljivo pratiti hoće li se doista još netko kandidirati za prvog čovjeka županijskog HNS-a.
Naime, odluku o datumu održavanja izbora lokalni HNS-ovci donijeli su na sjednici u četvrtak navečer kada su dogovorili i rokove predaje kandidatura.
– Odlučili smo da ćemo predsjednika Županijskog odbora birati u ponedjeljak, 24. veljače, a rokovi za predaju kandidatura počinju osam dana prije izbora. Svi zainteresirani svoje kandidature tako mogu predati zaključno 24 sata do dana održavanja izbora, a to je 24. veljače do 19 sati. Što se mene osobno tiče, donio sam odluku da ću se kandidirati za još jedan mandat, a hoću li pobijediti, tek ćemo vidjeti, kaže Stojanov.


Pripreme za izbornu skupštinu
Za razliku od zadarske organizacije koja je punih godinu dana bila bez predsjednika, županijska organizacija sve ovo vrijeme radi uobičajenim tempom te jke priprema za izbornu skupštinu zapravo dio opće stranačke procedure, a to je izbor predsjednika stranke koji će se održati do svibnja.


»Odlučili smo da ćemo predsjednika Županijskog odbora birati u ponedjeljak, 24. veljače, a rokovi za predaju kandidatura počinju osam dana prije izbora. Svi zainteresirani svoje kandidature tako mogu predati zaključno 24 sata do dana održavanja izbora
Milan Stojanov, predsjednik ŽO HNS-a Zadar




Izborom čelnika Gradskog odbora, Marija Skelina, završen je inače poprilično neugodan proces kojim je zadarsko članstvo još od veljače prošle godine bilo bez rukovodstva. Mladi Skelin tako najavljuje jaku borbu za svoju organizaciju i stabilizaciju članstva koje se, nakon ostavke bivšeg predsjednika, pomalo pasiviziralo. Već u svom prvom obraćanju članovima Skelin ih je pozvao da »zavrnu rukave«, najavljujući osnaživanje gradske organizacije i razvoj mjesnih ogranaka, te pozivajući članstvo na aktivno uključenje u rad gradske organizacije. Istaknuo je i kako zajedno mogu dati svoj doprinos u stvaranju boljeg i pravednijeg društva.


Najavili promjene
Naime, Skelin za svoj program ima punu podršku čelnika Županijskog odbora, najavljujući kako će se zalagati za promjene koje će potaknuti gospodarski rast, osigurati ostanak mladih u državi, stvarati radna mjesta i ekonomsku sigurnost, te zajedno težiti ka pravednijem društvu jednakih prilika. Skelin ima i zanimljivu poruku po kojoj svoje uspjehe neće mjeriti mandatima niti osvojenim glasovima, već vlastitim trudom i radom, koji će rezultirati boljim životom naših građana, posebice onih najosjetljivijih o kojima smo kao društvo pozvani i dužni voditi brigu.
Vidjet ćemo s kim će ubuduće surađivati novi čelnik Gradskog odbora, odnosno hoće li to biti Milan Stojanov ili netko drugi, no po svemu sudeći, na županijskoj će razini stvari ostati iste, s obzirom da je Stojanov zasad jedini kandiidat za predsjednika Županijskog odbora.