Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mršić: Zasluženo smo obranili naslov

14.02.2021. 10:26


Nakon teške i neizvjesne utakmice u kojoj je semafor samo tri i pol minute prije kraja pokazivao minimalnih plus jedan (66:67), Zadrani su obranili naslov pobjednika Kupa Krešimir Ćosić. Kada je najviše trebalo, proradio je šut za tri poena. Nakon do tada mizernih 3-16, redom su pogađali Aleksandar Bursać, Justin Carter, Dominik Mavra i Antonio Jordano i ostavili Krešin pokal tamo gdje mu je i mjesto, u vitrinama zdanja koje nosi ime legende zadarske i svjetske košarke. Osmi puta u povijesti, prvi protiv Splita. Za veliko slavlje u praznoj omiškoj dvorani i nemjerljivo veće po domovima od Prevlake pa do Dunava.


Odlika pravih momčadi
– Utakmica je cijelo vrijeme bila jako zanimljiva i izjednačena. Nekoliko puta smo odlazili na sedam razlike, ali Split se vraćao sve do same završnice kada su fizički pali. U najbitnijim trenucima smo bili mirni i ubacili četiri vezane trice. To je odlika pravih momčadi koje u prijelomnim trenucima odigraju dobru obranu, a u napadu stvore otvorene pozicije. Izuzev šuta Jordana, ostale trice su bile otvorene i zasluženo smo obranili naslov – kazao je trener Veljko Mršić koji je sinoćnjom pobjedom postao šesti trener Zadra koji je podigao trofej Krešinog kupa. Prije njega su tu čast imali Danijel Jusup, Ivica Burić, Rudolf Jugo, Vlado Vanjak i Petar Popović.
Jedan od ključnih igrača u pobjedi Zadra bio je visoki Amerikanac Chinanu Onuaku koji je utakmicu završio sa 16 poena, devet skokova i četiri blokade te zasluženo osvojio trofej za najkorisnijeg igrača finala Krešinog kupa.
– Dobro smo igrali na obje strane terena te smo u samoj završnici pogodili važne šutove. Bila je to prava momčadska pobjeda – rekao je Onuaku.


Bez lažne skromnosti
Premda je već u prvom poluvremenu imao tri osobne pogreške zbog čega je na koncu na parketu proveo tek nešto više od 22 minute, »Chief«, kako ga zovu u svlačionici, dao je nemjerljiv doprinos trijumfu svoje momčadi.
– Neki od tih prekršaja su bili posljedica »mekanog« kriterija, ali igrač si ne smije dozvoliti da razmišlja o sucima, već mora nastaviti igrati do samoga kraja – dodao je visoki Amerikanac koji je sinoć osvojio prvi trofej u Europi, i bez lažne skromnosti poentirao:
– Favoriti smo za osvajanje prvenstva. Bili smo favoriti još otkako sam ja došao u klub.
 




Kraljević: Ovo nije kraj!
Kada se prije nekoliko tjedana vratio na Višnjik, Filip Kraljević je kazao da mu je cilj osvojiti barem jedan trofej u dresu Zadra. Nije trebao dugo čekati. Tek 16 dana.
– Žao mi je što je ovakva situacija pa ne možemo proslaviti s navijačima, ali moram kazati da sam zaista presretan što sam napokon osvojio trofej sa Zadrom. Ima se još dosta igrati do kraja sezone i nadam se da ovo nije kraj – poručio je visoki Širokobriježanin.
 
 


Bursać: Kup je naš!
Važan doprinos pobjedi Zadra dao je i 25-godišnji krilni centar iz Rume Aleksandar Bursać koji se čitavo vrijeme hrvao s visokom linijom Splita, da bi u samoj završnici dalekometnim ubačajem pokrenuo tricašku kanonadu koja je odlučila pobjednika.
– Kup je naš! Presretan sam. Ovo mi je prvi trofej u karijeri i moram kazati da je neopisiv osjećaj. Dođe mi da zaplačem. Drago mi je što smo usrećili naše navijače – rekao je Bursać.