Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadranke nisu zaboravile Osijek

Autor: Nebojša Gunjević

13.03.2009. 23:00
Zadranke nisu zaboravile Osijek


U 18. kolu Prve B odbojkaške lige prvi će nastupiti najbolje plasirani i najljepši sastav. “Višnje s Višnjika” danas (17 sati) u svojoj dvorani željno očekuju ekipu Osijeka, koja im je u sedmom kolu, dok su bile prve na ljestvici sa šest uzastopnih pobjeda, nanijela prvi poraz. U Osijeku je bilo 3:2 za domaće, a Zadranke to nisu zaboravile.
– Želimo vratiti izgubljenu utakmicu iz Osijeka. Mislimo da će biti 3:0, a ne 3:2. Sve smo spremne, jedino je Leonarda Radulović izvan stroja do daljnjega. Malo smo još pod dojmom Kaštela i ova pobjeda bi nam trebala podići raspoloženje. Pokrao nas je sudac u Kaštelima, i to dobro. Ne možete protiv sudačke odluke. Nema opravdanja što je Mate Lučin krao – da je htio promijeniti odluku, mogao se konzultirati s pomoćnim sucem, ali on se nijednom nije konzultirao, jer je znao što radi – rekla nam je Amy Lovrić, libero zadarske ekipe, i sama županijski sudac, koja je s trenerom Robertom Kresojom i kapetanicom Ninom Hrabrov zaslužila u Kaštelima žuti karton, prosvjedujući protiv bezobzirne samovolje domaćega suca. Na Višnjiku će prvi sudac biti Margit Vrbičić iz Šibenka, a drugi Zadranin Vedran Juravić. Nadamo se da delegatu Daliboru Masnovu posao neće biti težak, jer se suci u zadnje vrijeme nisu proslavili. Zadranke su na tablici četvrte, samo s bodom zaostatka iza Dubrovkinja, koje u ovom kolu dočekuju drugoplasirani Rovinj. Mogao bi ženski tim Zadra napraviti na tablici korak prema gore, jer su Rovinjanke nakon prošlotjednoga poraza Matije Mesića protiv druge ekipe Mladosti smanjile zaostatak prema prvoplasiranim Brođankama na samo tri boda i sigurno u Dubrovniku nemaju namjeru gubiti bodove.
Bibinjci i dalje bez Vice
Danas igra i bibinjski Goran. Svi su u momčadi spremni, a od Saveza nije došla nikakva odluka o slučaju Vice Fuzula. Nakon tri mjeseca što Savez nije reagirao, formalno je trebala nastupiti zastara. Međutim, iz Saveza se ne javljaju, a Bibinjci ne žele sami gurnuti Vicu u vatru, bojeći se posljedica, tako će u Vukovaru opet zaigrati bez njega.
– S Vicom ništa novo. Čudno je ponašanje Saveza – oni su u rasulu. Trebali bi ukinuti suspenziju Vicinu, ali najvjerojatnije neće. Povjerenik lige ima solidnu plaću i to bi nekome smetalo – rekao nam je Vlado Fuzul, tehniko Gorana. Glede položaja na tablici, Goran nema prevelike šanse. Ali u zadnje vrijeme ni Zrinski nije briljantan pa nas ne bi začudilo da “bibinjski tići” odu kući pjevajući, s pokojim bodom. A u svezi sa Savezom, kada pomislimo na njihov stečaj i 22 milijuna kuna duga, tko bi još brinuo i na jednu suspenziju. Ma koliko ona jednom malom klubu značila. No baš taj sitni detalj, čini nam se, puno govori o Savezu i njegovoj kompetenciji. Da su pazili na sitnice, vjerojatno do tolikoga duga ne bi ni došli. Ako do sada nisu otišli, nadamo se da će stečajem Saveza iz Saveza otići ljudi koji su do stečaja doveli. Samo da i to nisu mačke sa sedam života.
Zadar konačno kompletan
Muška momčad Zadra pobijedila je u zadnjem kolu i tako prekinula neugodni višetjedni post od osvajanja bodova. Priupitali smo Josipa Viduku, jednoga od najboljih, o situaciji u momčadi i s njegovom rukom, koju je neugodno ozlijedio na utakmici s Opatijom, prije nedjeljnoga meča s Brodom.
– Ovo kolo vraća se Luka Radošević i idemo kompletni gore, ide i Damir Paleka. Oni su iza nas na tablici, u gostima nisu toliko opasni, ali su kući solidna momčad. Zavist će od nas koliko će biti dobar prijem i blok, ako budu štimali imamo šanse dobiti. Na treningu je bilo solidno stanje, treniramo tko koliko može. Bit će zanimljivo, sve su opcije otvorene. Prst me taj još boli, ali ga bandažiram – rekao je Viduka.


 PRVI PORAZ ARBANASA


U Trećoj ligi kadetkinja Arbanasi su doživjeli prvi poraz nakon 10 pobjeda. Bolja od Zadranki, koje su nastupile bez tri standardne igračice, bila su Brda, a prije toga igračice Karla Lisice 3:0 bile su bolje od Splita.
Rezultati: Split – Arbanasi 0:3 (9:25, 12:25, 19:15), Brda – Arbanasi 3:2 (25:19, 22:25, 22:25, 25:17, 25:11).
ARBANASI: Frleta, Komazec, Perica, Sertić, Kevrić, Mujagić, Vukić, Knez, Čotrić. Trener: Karlo Lisica.