Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pašmanci u osvajanju slovenskog turističkog tržišta

13.03.2011. 23:00
Pašmanci u osvajanju slovenskog turističkog tržišta


U nadasve prijateljskom ozračju dogovoreno je da se u Mariboru sljedećeg mjeseca, najvjerojatnije neposredno pred blagdan Cvjetnice, na glavnom trgu održi prezentacija turističke ponude Pašmana, rekao je direktor Turističke zajednice Pašmana Albert Bubičić


Direktor Turističke zajednice Pašmana  Albert Bubičić i član turističkog Vijeća Mladen Lukačić  bili su u službenom i prijateljskom posjetu gradu Mariboru gdje ih je primio gradonačelnik Franc Kangler sa  suradnicima.
– U nadasve prijateljskom  ozračju dogovoreno je da se u  Mariboru sljedećeg mjeseca,  najvjerojatnije neposredno  pred blagdan Cvjetnice, na  glavnom trgu održi prezentacija turističke ponude  Pašmana, rekao je Bubičić.
– Također je dogovoreno da  se u narednom razdoblju uspostave jače veze između Maribora i Pašmana s posebnim  akcentom na uzajamnu suradnju i razmjenu iskustava u  cilju unapređenja turizma i  turističke ponude u Općini  Pašman, govori Bubičić.
Maribor je smješten u sjevernoj Sloveniji u pokrajini  Štajerskoj i statističkoj regiji  Podravskoj te je s oko 115.000  stanovnika drugi po veličini  grad u Republici Sloveniji.  Maribor leži između prekrasnog, visokog Pohorja na jednoj i vinorodnih brežuljaka  te rijeke Drave na drugoj strani.
– Mariborčani i Štajerci čine  gotovo 50 posto turista u  Općini Pašman. Nama su  njihova iskustva vrlo dragocjena te je načeta tema i o  privrednoj i kulturnoj suradnji, govori Lukačić.
Maribor je 2012. godine europska prijestolnica kulture te  je u užem izboru da 2013.  godine postane grad mladih.  Uz to, prenijet će svoja iskustva i znanje za dobivanje  novčanih sredstava iz europskih fondova. U Mariboru je  izgrađena odnosno obnovljena turistička infrastruktura,  odnosno hoteli i hotelsko-apartmanska naselja, wellness centri i ostali sadržaji, a  usporedo s time otvorena su i  brojna nova radna mjesta.
– Prijateljska općina  Pašman može računati na svekoliku podršku i pomoć Maribora pri turističkoj i inoj  promidžbi ove po mnogo  čemu hit turističke destinacije  Mariborčana i žitelja Podravske regije. Na nadasve gostoljubivom otoku osjećaju se  kao kod svoje kuće, naglasio  je gradonačelnik Kangler.
Slovenci su drugi najbrojniji  turisti u Hrvatskoj, dok su  Hrvati među najbrojnijim turistima slovenskih zimovališta.
– Turističke agencije moraju  nastaviti surađivati kao i uspostavljati nove razine suradnje, jer su one, kroz paket  aranžmane i veliki broj usluga  nositelj posla, zaključio je  Berto Bubičić.