Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Predsjednik i pola uprave ponudilo ostavku

13.03.2011. 23:00
Predsjednik i pola uprave ponudilo ostavku


Na večerašnjem izvanrednom sastanku Upravnog odbora KK Zadar, pola odbora, na čelu sa Edvinom Šimunovom, predsjednikom, donijelo je odluku da stavi svoj mandat na raspolaganje Skupštini. Sastanak, kojemu su prisustvovali i Nebojša Belić, v.d. direktora u ostavci, Branko Skroče, sportski direktor, te Josip Grdović, trener prve momčadi, trajao je nešto više od sat vremena, nakon čega se okupljenim novinarima obratio predsjednik kluba.
– Nakon ovog teškog razočaranja za košarkšaki svijet u Zadru, mislim da je to čin koji ima svoju podlogu i koji će pomoći da se neke stvari definiraju ili redefiniraju. A što će Skupština odlučiti, vidjet ćemo. Termin održavanja izvanredne Skupštine odredit ćemo nakon utakmice sa Širokim, u najkraćem mogućem roku – rekao je Šimunov.
Znači li to da i vi preuzimate dio odgovornosti za ovakvo stanje u klubu, koje je kulminiralo ispadanjem iz NLB lige?
– Postoji objektivna odgovornost. Biti u ovom položaju, govoreći iz vlastite perspektive, nije ugodno, bez obzira na korijene i genezu ove problematike. To je moralan čin i ne vidim nijednog predsjednika u Zadru, koji bi nakon ovakvog rezultata mogao hodati kroz grad uzdignuta čela.
Ostavku je ponudilo šest od dvanaest članova UO-a. To su, uz Šimunova, Rade Šarić, Darko Kasap, Svemir Bašić, Dario Jurin, Željko Predovan, dok je Miho Zrnić-Marinović odstupio još ranije. Preostala šestorica, Božidar Kalmeta, Nediljko Pavlović, Rajko Zurak, Tonči Jerak, Lenko Milin i Grozdana Perić, nisu prisustvovali sastanku.
– Možda ćemo se sljedeći tjedan naći u proširenom sastavu. Ne možemo sada govoriti u tuđe ime.
Jeste li razgovarali s ministrom Kalmetom?
– Nisam. Poziv ide svima, tko može dođe. Neki su se opravdali, neki ga vjerojatno još nisu ni vidjeli, ali to je uobičajeno kada je tijelo od 12 članova – za kraj će Šimunov.