Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tornado traži preuzimanje odgovornosti

13.03.2011. 23:00
Tornado traži preuzimanje  odgovornosti


O zbivanjima u klubu, koja su dovela do ispadanja iz regionalne lige, priopćenjem se oglasila i Udruga navijača Tornado.
– U slavnoj povijesti našeg kluba i drevnog grada Zadra nažalost, nikad nismo bili u goroj i tužnijoj situaciji. Ponukani aktualnim zbivanjima i ispadanjem nadražeg nam kluba u niži rang, što u 81-oj godini košarke u gradu nikada nije zabilježeno, odlučili smo se oglasiti. Sve ove godine navijači tj. Tornado je bio sastavni dio KK Zadar i uvijek vjeran šesti igrač na parketu. Generacije su se odgajale i kroz košarku identificirale s njom. Nažalost, već ove godine sustavno smo upozoravali i palili lampice za alarm, sjetit ćete se u kolovozu u prijateljskoj utakmici i porazu od Borika, stihijsko dovođenje starih, skupih i isluženih igrača, zanemarivanje rada u omladinskom pogonu. Omladinski pogon KK Zadar više nitko ne poziva na turnire, godinama nema proizvodnje za prvu momčad. Zbog loše ekonomske situacije prisiljeni smo kupovati loša američka pojačanja, što nas je nažalost dovelo do financijske dubioze. Unatoč svemu tome i dalje smo vjerno pratili naš klub na gostovanjima i davali podršku i vjerovali kako će uprava prepoznati te nepravilnosti u radu. Nažalost, potrošeno je za prvu momčad preko milijun eura, a mi smo dogodine s Alkarom, Zabokom… Za ilustraciju, u prvu momčad KK Široki utrošeno je 400 tisuća eura, a u Krki 600 tisuća, a te momčadi mnogo bolje kotiraju na ljestvici od Zadra, odnosno Krka je u vrhu. Ovim putem tražimo i zahtijevamo apsolutnu ostavku u kompletnom stručnom stožeru, omladinskom pogonu i reviziju kompletne sistematizacije u radnoj zajednici, jer gospodo odgovornost netko treba preuzeti, a taj netko ste vi predsjednik i cijelo vodstvo KK Zadar!
Josip Pantalon iz Tornada kazao je i ovo.
– Tornado je upozoravao na probleme, radili smo prosvjede, napuštali utakmice, nosili kapse oko dvorane, a cijela javnost nas je osuđivala. Sve to smo radili, kako bismo upozorili na loše stanje u klubu i na ono što se sprema. Međutim, proglašavalo nas se neprijateljima kluba, divljacima i huliganima, a sada su svi ti, koji su nas tako nazivali, doveli klub do propasti. Zato ubuduće, ako navijači krenu s nekim prosvjedom, nek nas se shvati ozbiljno.