Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bronce braće Filipi

13.03.2012. 23:00
Bronce braće Filipi


Boksački klub Zlatna Rukavica nastupio je na Prvenstvu Hrvatske u amaterskom boksu za seniore sa svoja dva reprezentativca, braćom Josipom Bepom Filipijem (-91 kg) te Šimom Filipijem (+91 kg). Šime Filipi je bio u kategoriji sa 13 superteškaša i imao je među njima najteži put. U prvom meču Šime je prekidom u trećoj rundi dobio Peru Konsua (Marjan, Split). Sljedećeg dana u tri runde na bodove je savladao Josipa Granića iz splitskog Jokera. Trećeg dana u polufinalnoj borbi susreo se sa svježim Filipom Hrgovićem koji je rangiran kao drugi na AIBA-inoj svjetskoj rang listi. U teškoj borbi u tri runde u jednom od najboljih mečeva prvenstva Hrgović je minimalnom bodovnom prednošću pobijedio.
Josip Bepo Filipi je ždrijebom izborio polufinale gdje ga je čekao domaćin Marko Čalić. U tom meču Bepo je briljirao stalnim napadima, no Čalić je izbjegavao izravan okršaj te odlukom sudaca tijesno proglašen pobjednikom.
Unatoč činjenici da su osvojili treća mjesta i donijeli kući brončane medalje, oba brata zbog svoje boksačke kvalitete pozvani su na pripreme reprezentacije koje počinju ovog tjedna u Puli, gdje će probati izboriti mjesto za put u Tursku, gdje se u travnju hvata zadnji vlak za Olimpijske igre.
– Braća Filipi su već dvije godine u boksačkoj reprezentaciji, no u uvjetima u kojima su išli na ovo prvenstvo i bronca je veliki uspjeh. Naime bez potpore Grada, koju je Zlatna Rukavica u više navrata tražila za svoje boksače, bili su smješteni u nehumanim uvjetima budući da klub nije imao novaca za hotelski smještaj. Mi treneri smo spavali u automobilu, a svi skupa smo se hranili po dućanim. Postavlja se pitanje, je li moguće da Grad Zadar nije u stanju osigurati niti sredstva za hranu i put svojih vrhunskih sportaša. Samim time sve je manje volje u braći Filipi za ostanak u boksu, jer bez potpore vrhunski rezultati nisu mogući. Zlatna Rukavica u svojim redovima ima četiri reprezentativca i cilj nam je imati ih još više, no kako to ostvariti kada potpora Grada iznosi fiktivnih 5.000 kn? – kazao je Edi Milošević, trener.