Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Gligorin “Žigljen” u britanskom “Holiday Villas & Cottages”

13.03.2012. 23:00
Gligorin “Žigljen” u britanskom “Holiday Villas & Cottages”


„Holiday Villas & Cottages” objavio je članak pod naslovom „Croatia gets tasty”, navodeći upravo kvalitetnu eno-gastro ponudu kao prvi razlog posjeta našoj zemlji, inače poznatoj po svojim prirodnim i kulturnim ljepotama. U tekstu se spominju sir Žigljen, paške sirane Gligora koji je osvojio nagradu prošle godine u Birminghamu na svjetskoj izložbi sireva, hrvatska maslinova ulja koja svake godine budu zastupljena u specijaliziranom vodiču za maslinova ulja Flos Olei te hrvatska vina koja već godinama osvajaju najprestižnije nagrade Decantera.
Hrvatska je „chic”, ističu vrsni poznavatelji turističkih odredišta i mjesto koje treba posjetiti. Upravo tako piše u uvodniku jednog od tri vodeća britanska magazina specijalizirana za putovanja koji su u svojim travanjskim izdanjima objavili afirmativne reportaže o Hrvatskoj. HTZ donosi kratki pregled najzanimljivijih.
„Chic Croatia” – krasi naslovnicu travanjskog Conde Nast Travellera koji se nalazi u prodaji od prošlog tjedna te donosi veliku reportažu o Dubrovniku, Hvaru, Korčuli i Visu. U tekstu pod naslovom „Sea and be seen” i prekrasnom fotografijom Hvara na duplerici, novinari su s oduševljenjem ispričali priču o spomenutim mjestima kroz kulturne i prirodne ljepote, gastronomiju i vino. Eno i gastro ponuda, nastavlja novinarka, nisu jedino u čemu možete uživati u Hrvatskoj te preporuča plaže, istraživanje povijesnih gradova i nezaboravne zabave uz popis svjetski poznatih zvijezda koje redovito posjećuju Hrvatsku ljeti.
„Food and Travel” u rubrici „48 hours” donosi priču o Rijeci – često zapostavljenoj od strane turista u potrazi za suncem, kaže novinar, pozivajući čitatelje da istraže ‘ovaj pomorski grad s lijepim palačama, super tržnicom i gastroponudom’. Osim pregleda najzanimljivijih gradskih lokacija za različite aktivnosti – od razgleda crkvi i muzeja, do restorana i zabave, Rijeka se preporuča i kao odlična polazna točka za istraživanje regije, posebno kvarnerskih otoka. Novinarka je posjetila Rijeku i Zagreb prošle godine u rujnu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice.
‘Sun, Caesar and sand’ naslov je teksta o Puli, objavljenog u travanjskom izdanju „Lonely Planet” magazina, dok se slika Pulske Arene nalazi na naslovnici. Nekoć poprište gladijatorskih borbi, Arena danas ugošćuje koncerte, a osim razgleda ovog povijesnog grada čitateljima se preporučaju i plaže na obližnjoj Premanturi. Pulu s Velikom Britanijom povezuju Thomson, Jet2 i Ryanair iz Manchestera, Birminghama i Londona.