Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadranima pregršt medalja i normi

13.03.2012. 23:00
Zadranima pregršt medalja i normi


U organizaciji Hrvatskog saveza za skokove u vodu i u tehničkoj provedbi Kluba za skokove u vodu Arno proteklog vikenda na bazenu Višnjik održan je Zimski PH u skokovima u vodu u kategoriji mlađih kadeta i kadetkinja, kadeta i kadetkinja, mlađih juniora i juniorki te juniora i juniorki. Pedesetak skakača i skakačica iz pet klubova natjecali su se s daske 1 i 3 m, tornja (5 m) i u sinkro skokovima (daska 3 m). Od zadarskih klubova predstavili su se skakači Kluba za skokove u vodu Zadar i Arno.
Za KSV Zadar nastupili su Marcela Marić, Maro Marić, Hana Kovačević, Nika Cerovečki i Hrvoje Glavić koji su ukupno osvojili deset zlatnih medalja, jednu srebrnu i dvije brončane. Marcela Marić pobijedila je nadmoćno u sve četiri kategorije, daska 1 i 3 m, toranj i u sinkro skokovima te je potvrdila norme za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u Grazu ove godine. Odličan je bio i njen brat Maro Marić. Osvojio je zlatnu medalju u sinkro skokovima u paru s Brezovcem. S tornja i daske 3 m također je bio zlatni, dok je s daske 1 m zauzeo treće mjesto te je ponovno potvrdio norme s obje daske. Hana Kovačević je u kategoriji starijih kadetkinja osvojila prva mjesta na svim individualnim disciplinama u kojima je nastupila, dok je u sinkro skokovima s klupskom kolegicom Nikom Cerovečki osvojila drugo mjesto. Cerovečki je u istoj kategoriji osvojila četvrto mjesto s daske 1 i 3 metra te treće na tornju. Za Zadar je još nastupio mladi i perspektivni Hrvoje Glavić koji je u kategoriji mlađih kadeta zauzeo peto mjesto s daske 3 m i tornja te šesto mjesto s daske 1 m.
Za KSV Arno nastupilo je šest skakača i jedna skakačica koji su u kategorijama mlađih kadeta i kadeta osvojili 14 medalja od čega četiri zlatne. Uz prošlogodišnjeg pobjednika Roka Sipinu sada u klubu imaju još tri nova prvaka Hrvatske, a to su: Luciano Peričić, Goti Maričić (mlađi kadeti) i Enzo Peričić (kadet). Najvažnije za klub je ostvarenje norme svih skakača koji su osvajali medalje čime su postali potencijalni članovi reprezentacije. Treba napomenuti da su mlađi kadeti u sve tri discipline uvjerljivo osvojili prva četiri mjesta s tim da je među njima vrlo mala bodovna razlika. Ugodno je iznenadio kadet Enzo Peričić koji je na dasci 1 m uvjerljivo pobijedio svoje suparnike. Svoj talenat okrunio je medaljama sa 3 m, tornja i u sinkro skokovima.


Nagrade Zadru


U sklopu svečanog otvaranja natjecanja Hrvatski savez za skokove u vodu dodijelio je nagrade za najuspješnije klubove u 2011. godini. KSV Zadar na temelju prošlogodišnjih rezultata proglašen je najuspješnijim klubom na juniorskim i seniorskim prvenstvima države. Uime kluba nagradu je primio nekadašnji skakač Zadra i dugogodišnji klupski djelatnik Valter Sutlović.
Za dva tjedna članove oba zadarska kluba očekuje nastup na tradicionalnom Uskrsnom mitingu u Zagrebu.