Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Antonela Peraić i Kata Šare prvakinje Hrvatske

Autor: Z L

13.03.2013. 23:00
Antonela Peraić i Kata Šare prvakinje Hrvatske


Obje natjecateljice dobile su poziv za nastup u reprezentaciji na Europskom prvenstvu u poljskom Krakowu


U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i KBK Tigar Brod u Slavonskom Brodu održano je prvo Prvenstvo Hrvatske u full kontaktu i point fightingu (semi kontakt) za juniore i light contactu za seniore. Između 163 natjecatelja iz 43 kluba u muškoj i ženskoj konkurenciji u borbama za medalje sudjelovalo je i šest članova KBK Polača Team MI6 te pet natjecatelja KBK Velebit.
Team MI6 osvojio je pet odličja, a Antonela Peraić postala je državna prvakinja u point fightingu u kategoriji -60 kg. Srebrne medalje osvojili su Anđela Bobanović u point fightinga (-70 kg) te Nikola Perković (-57), Karmen Galac (-65) i Karla Bobanović (-55). Jedini seniorski predstavnik u light contactu Nikola Kulaš nije uspio osvojiti odličje.
– Ovi rezultati odraz su kontinuirana rada u našem klubu. Izuzetno smo zadovoljni zbog titule državne prvakinje čime je Antonela izravno ušla u sastav hrvatske kickboxing reprezentacije koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u poljskom Krakowu od 14. do 21. rujna. Ponosni smo i na našeg trenera Josipa Čančara, koji je kao licencirani sudac u kickboxingu sudio na ovom prvenstvu i time ušao u društvo najboljih kickboxing sudaca – kaže zadovoljni Elvis Nakić, trener Teama MI6.
U nastavku sezone članove Teama MI6 očekuje gostovanje na German Openu 2013. (Ebern 16. ožujka) te 23. ožujka PH u Splitu za starije kadete u point fightingu.
Najbolji rezultat za Velebit ostvarila je juniorka Kata Šare koja je osvojila prvo mjesto pobjedama protiv Tee Šumić iz Vodica, u polufinalu protiv Lare Despot i u finalu protiv Petre Miskić (obje članice Cicvara Team iz Zagreba). Šare je tako postala nova-stara prvakinja Hrvatske koja ovu titulu nosi već treću godinu zaredom, a, kao i Antonela Peraić, izborila je mjesto u reprezentaciji za nastup na EP-u. Bruno Serdarević je u light contactu došao do finala gdje je s minimalnom bodovnom razlikom poražen od reprezentativca Gordana Bakšića, člana Jastreba iz Jastrebarskog. Junior Roko Šare (-74 kg) u semi contactu osvojio je treće mjesto, a isto je ostvarila i Martina Genda (-70 kg), također u semi contactu. Starija kadetkinja Marijeta Kokić (-60) kg nije prošla izlučne borbe.