Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dosta mudrovanja oko gradskih rupa?

Autor: Siniša Klarica

13.03.2013. 23:00
Dosta mudrovanja oko gradskih rupa?

Foto: Marin GOSPIĆ



Namjera nam je sanaciju tih ulica obaviti u dva-tri dana. No za to moramo imati dva lijepa dana zaredom. Naime, po kiši možemo isfrezati stari sloj, ali po mokrom vremenu ne možemo asfaltirati, kaže Tomislav Škara


Gradski koncesionar za održavanje nerazvrstanih cesta ili jasnije ulica na području grada Zadra, tvrtka Franto, uskoro kreće u sanaciju nekoliko ulica na Poluotoku. Riječ je o ulicama Zadarskog mira, Mihovila Pavlinovića i Ruđera Boškovića koje su nakon prošlih, obilnih kiša osvanule pune rupa te tako predstavljaju opasnost za prometovanje. Franto na posao kreće čim vremenska prognoza pokaže dva sunčana dana za redom.
– Namjera nam je sanaciju tih ulica obaviti u dva-tri dana. No za to moramo imati dva lijepa dana za redom. Naime, po kiši možemo isfrezati stari sloj, ali po mokrom vremenu ne možemo asfaltirati. Frezanje ćemo obaviti noću, pa se unaprijed ispričavam građanima za buku koju će im stvarati strojevi. No to je jedini način da posao napravimo što prije, ako ne želimo zatvarati promet u tom dijelu Poluotoka, rekao je direktor Franta Tomislav Škara.
Spomenute ulice prostiru se paralelno sa zadarskom rivom pa iako je prije nekoliko godina, također obavljena djelomična sanacija kolnika, bilo je jasno da je potrebna njihova temeljita rekonstrukcija. Naime, asfaltni sloj je položen na nekadašnju kamenu podlogu ispod koje se nalazi šljunak. Utjecaj plime i oseke, te starih cijevi učinio je svoje pa stručnjaci upozoravaju da prije ili kasnije, spomenute ulice moraju u temeljitu rekonstrukciju.