Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nisu sivi dom

Autor: Irena Jurjević

13.03.2013. 23:00
Nisu sivi dom

Foto: Marin GOSPIĆ



Cilj nam je približiti našu ustanovu i korisnike lokalnoj zajednici jer mi bez lokalne zajednice ne možemo uspješno resocijalizirati našu djecu, pojasnila je Šarić, dodajući kako resocijalizacija može biti uspješna jedino kada škola, sudstvo, policija i Dom dobro surađuju


Naša ustanova nije sivi dom, naša djeca su žrtve svojih obitelji i općenito stanja u kojem su živjeli. Njima treba pružiti šansu kao i svoj drugoj djeci iz grada, glavna je poruka Ljiljane Šarić, ravnateljice Doma za odgoj djece i mladeži Zadar koji je jučer otvorio vrata svim zainteresiranim za rad ove ustanove.
– Cilj nam je približiti našu ustanovu i korisnike lokalnoj zajednici jer mi bez lokalne zajednice ne možemo uspješno resocijalizirati našu djecu, pojasnila je Šarić, dodajući kako resocijalizacija može biti uspješna jedino kada škola, sudstvo, policija i Dom za odgoj djece i mladeži zajedno surađuju.
Zbog toga su jučer pozvani predstavnici škola, Grada i Zadarske županije da prošeću Domom, upoznaju koncepciju ustanove i njezine aktivnosti. Tu su djeca koja su izdvojena iz matičnih obitelji i u Domu mogu biti smještena na cjelodnevni, privremeni te poludnevni boravak. Na poludnevni boravak dolaze djeca s lokalnog područja i iz obližnjih škola te im se pruža pomoć u učenju, organizira slobodno vrijeme i osigurava topli obrok.