Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pet bunara brane prvo mjesto

Autor: Čedo Fabulić

13.03.2013. 23:00
Pet bunara brane prvo mjesto


Košarkaški klub veterana Pet bunara – Zadar drugi put organizira OTP Košarkaški masters turnir veterana koji će se održati od 15. do 17. ožujka u dvoranama SD Krešimir Ćosić gdje će se okupi 27 najboljih veteranskih momčadi i ekipa iz regije. Generalni sponzor ovogodišnjeg turnira je OTP banka.
– Turnir je pozivnog karaktera i cilj nam je bio okupiti najbolje veteranske ekipe iz regije što smo u velikoj dijelu i uspjeli te će tako nastupiti momčadi iz šest država: Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. U kategoriji 35+ nastupit će osam muških sastava, u kategoriji 45+ dvanaest sastava te sedam ženskih ekipa u kategoriji 35+. Žao mi je što su veterani Atlantic Grupe zbog ozljeda morali otkazati svoj dolazak kao i veterani KK Zadar koji se nisu uspjeli sakupiti kaže Tonći Jerak, predsjednik KK Pet bunara.
U petak i subotu igraju se utakmice po skupinama i razigravanje, dok su u nedjelju finalne utakmice i utakmice za poredak. Finale u kategoriji žena je u 11 sati, u kategoriji 45+ kod muškaraca u 12.15 sati, dok je u kategoriji 35+ kod muškaraca finale u 13.15 sati. Sve informacije i raspored utakmica mogu se pogledati na internetskoj stranici turnira www.zadarmasters.com.
– Želimo zahvaliti voditeljima SD Krešimira Ćosića koji su prepoznali ovaj projekt i dali nam punu podršku. Od iduće godine turnir se širi na momčadi iz cijele Europe i svijeta i trebao bi postati najveći veteranski turnir u košarci u Europi što Zadar svojom bogatom poviješću i zaslužuje – kaže Jerak.