U Rtini nijedan prvašić

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Tonći Vuković, ravnatelj OŠ Petar Zoranić u Ninu

U osnovnim školama na ninskom području  ovih je dana završen zakonom  propisani predupis učenika  koji će u rujnu ove godine prvi  put sjesti u školske klupe. Po  podacima koje smo tako dobili u ninskoj Osnovnoj školi  "Petar Zoranić" u tzv. predupisnom krugu kod njih je upisano 36 budućih prvašića, a  od toga u Ninu 17 učenika, u  područnim školama Vrsi 10  učenika, Zatonu tri i Ninskim  Stanovima šest prvašića.

U Poljicima, Poljicima Brigu i Žeravi učenici još uvijek  pohađaju nastavu u okviru zadarske Osnovne škole Bartula  Kašića i u njoj su obavljeni  slični upisi.

- Promatrajući situaciju nekoliko godina unatrag broj prvašića nam je ove godine  nešto manji. U Ninu smo lani  imali 21, a u Vrsima 14 prvašića. Posebno nas zabrinjava to što u školi u Vrsima iz  godine u godinu bilježimo  pad. Ali to ne znači da se taj  broj u idućim godinama neće  povećati. U Zatonu i Ninskim  Stanovima gdje se nastava  održava samo za niže razrede  osnovne škole imamo standardan broj učenika. No, prema podacima s kojima raspolažemo, a koji nam pristižu  iz ovdašnjih dječjih vrtića, u  gradu Ninu i u Vrsima imat  ćemo dogodine veći broj  učenika, kaže Tonći Vuković,  ravnatelj Osnovne škole "Petar Zoranić" u Ninu.

U Osnovnoj školi Privlaka  upisano je 20 prvašića, tri više  nego lani, a u njezinu područnu školu u Viru 25 učenika, ili osam više nego lanjske  godine. Ravnatelj OŠ Privlaka  Šime Vukić kaže da u Privlaci  zadnjih godina broj prvašića  lagano raste, a da će ih po  informacijama iz tamošnjeg  Dječjeg vrtića "Sabunić" narednih godina biti još veći  broj.

U ražanačku Osnovnu školu "Juraj Baraković" i njezinih  pet područnih škola ove je godine upisano 20 prvašića, pet  manje nego lani. Najviše  učenika upisano je u Ražancu. U Radovinu će ove godine  u školske klupe sjesti pet  učenika, ili dva manje nego  lani. U Ljupču ih je upisano  pet, Jovićima tri, i u Krnezi  jedan dok niti jedan prvašić  nije upisan u Rtini.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno