Tesla: Prije otpadanja fasade padao je i strop

Slika korisnika admin

Nakon pisanja kako je jaka bura u Starigradu otpuhala fasadu sa novoizgrađenog dječjeg vrtića, Nikola Tesla, mještanin Starigrada upozorio je na niz propusta koji su učinjeni prilikom izgradnje vrtića Osmijeh. Osobno je, zbog dječejg vrtića, u srpnju 2013. poslao kaznenu prijavu DORH-u u Zagreb, a u više navrata je o neadekvatnoj izgradnji vrtića dopise slao Ministarstvu prosvjete, obrazovanja i sporta, dječjoj pravobraniteljici, Općini Starigrad.

Tesla naglašava kako je za cijenu od 5,5 milijuna kuna, koliko je utrošeno na izgradnju i opremanje vrtića, objekt morao biti puno kvalitetnije sagrađen.

- Otkako se otvorio, konstantno su neki problemi sa dječjim vrtićem. Samo osam mjeseci nakon otvaranja urošio se strop. Već tada je trebalo reagirati, ali to se nije napravilo, pojasnio je Tesla.

Vrtić koji je sagrađen 2010. godine, nema pristupnih puteva za vozila za hitne intervencije, hitnu pomoć, vatrogasna ili vozila dozvole, nema niti hidranata u njegovoj okolici, dok je vrtićka kuhinja smještena u samom podrumu.

- Smjestiti kuhinju u podrum jako je opasno. Izlaza u slučaju požara, koji na takvim mjestima nisu rijetkost, jednostavno nema. To je toliko skučen prostor da se kuharica treba penjati na sudoper kako bi otvorila mali prozorčić, dodaje Tesla.

Navodi kako su ranije djeca predškolske dobi, njih 20-ak pohađala vrtić u svega 30-ak kvadrata, stoga je postojala potreba za izgradnjom novog, većeg i primjerenog objekta, koji nažalost nije napravljen kako je trebao biti. Posebno uzme li se u obzir njegova cijena.

- Ne želim da našu djecu nitko potkrada, jasan je Tesla.

- Projektant dječejg vrtića Osmijeh bila je tvrtka Idassa commerce, a izvođač radova tvrtka Feniks koja je otišla u stečaj, dok je nadzor obavila tvrtka Nova d.o.o iz Gračaca, tvrdi Tesla.

- Neshvatljivo je uopće kako jedan seoski vrtić može toliko koštati, a što su naša djeca za tu cijenu dobila, zaključio je na kraju Tesla.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno