Projekt Šepurine danas se predstavlja pred 5.000 ulagača u Cannesu

Slika korisnika admin
Autor: 

Hotel poznate svjetske grupacija s 5 zvjezdica i 300 kreveta, 700 kreveta u luksuznim vilama, dva restorana i bara, 18 golf terena, aqua ark, pa čak i mali aerodrom - sve je to sadržaj budućeg megaresorta kod Šepurina kojeg će Hrvatska gospodarska komora danas predstaviti na sajmu nekretnina MIPIM u Cannesu. Riječ je o projektu koji je i do sada predstavljan u javnosti.

Na milijun kvadrata borove šume u Petrčanima, koja se prostire između Falkensteinerovog resorta Punta Skala i Turisthotelovog Zatona, predviđa se i gradnja dvaju Golf royal klubova s 1.020 kreveta u vilama s bazenima s 5*, akva park 36 ha, te za kraj - međunarodna zračna luka za prijevoz putnika za 20-30 osoba. Predviđen je prostor za nogometni kamp i duhovni centar. Projekt pod imenom Construction Project of Tourist Resorts Petrčane Zadar u Cannesu predstavlja Odbor savjetnika za investicije pri HGK.

Na sajmu se očekuje više od 5.000 ulagača, 23.000 sudionika (ulagači, razvojni inženjeri, izvođači, projektanti, arhitekti, inženjeri, savjetnici, agenti, odvjetnici, banke, investicijski fondovi, zakupci, hotelijeri, korisnici komercijalnih prostora te svi ostali zainteresirani za razvoj javnih i privatnih investicijskih projekata) iz 90 zemalja. Organizirat će se više od stotine konferencija, s više od 3.800 CEO-a, pa je to sigurno mjesto gdje se može ponuditi kvalitetan projekt velikim ulagačima.

- Hrvatska gospodarska komora podupirala je - i nastavit će podupirati - inicijative za privlačenje ulaganja, koje posljedično utječu na razvoj hrvatskoga gospodarstva i zapošljavanje, ističu u Komori. Za zadarski projekt ističe se kako su preliminarne studije već napravljene, vlasništvo zemljišta je riješeno (država), te bi investitor u slučaju iskazivanja interesa došao na pripremljeno tlo.

U prezentaciji se puno prostora posvećuje golf terenima, koje bi u pojasu uz more gradila renomirana svjetska tvrtka specijalizirana za taj posao. Zbog blage klime bilo bi otvoreno kroz cijelu godinu, a posjetitelji bi osim u golfu mogli uživati i u lokalnoj kuhinji, za koju bi namirnice pribavljalo više od 500 malih proizvođača hrane.

Sedamdeset kamenih luksuznih vila sagradilo bi se s bazenima, po uzoru na slične sagrađene na Hvaru, s mediteranskom vegetacijom i voćem. Zona T2 s hotelskim kompleksom i R1 s golf terenima obuhvaća skoro milijun četvornih metara, s 1,5 kilometrom pješčane plaže.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika rosan
vile s bazenima koje ne gledaju na more nego jedna u drugu? Opet Zrilić u akciji?