Klišmaniću put ne smije platiti poslovni partner

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
ODLUKOM POVJERENSTVA
Povjerenstvo je dalo mišljenje da dužnosnik Josip Klišmanić, direktor trgovačkog društva Zračna luka Zadar d.o.o., ne smije prihvatiti da trošak njegova putovanja u SR Njemačku podmiri pravna osoba koja, kao osiguratelj, ima s trgovačkim društvom Zračna luka Zadar d.o.o. sklopljen ugovor o osiguranju, kažu u Povjerenstvu
Ivan JAMIČIĆ
Josip Klišmanić

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jučer je u novom sastavu započelo s radom. Daliju Orešković zamijenila je Nataša Novaković, a na prvoj sjednici nove šefice našao se jedan zadarski dužnosnik - direktor Zračne luke Zadar, Josip Klišmanić.

Naime, Klišmanića je zanimalo može li u inozemstvo putovati na račun poslovnog partnera, no Povjerenstvo ga je upozorilo da bi ovdje bila riječ o sukobu interesa. Time je direktor ove državne tvrtke, za razliku od većine zadarskih dužnosnika, izbjegao sukob interesa i sankcije koje je mogao dobiti da je iskoristio ovu primamljivu ponudu, u slučaju da ga je prijavio netko iz tvrtke ili izvan nje.

Glasnogovornica Povjerenstva, Martina Jurišić, o njihovoj prvoj točki dnevnog reda, odnosno zahtjevu Josipa Klišmanića, kaže:

- Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dalo je mišljenje na zahtjev dužnosnika Josipa Klišmanića, direktora trgovačkog društva Zračna luka Zadar d.o.o. Dužnosnik je u zahtjevu za davanjem mišljenja naveo da je zaprimio poziv od osiguratelja s kojim trgovačko društvo Zračna luka Zadar d.o.o. ima zaključen ugovor o osiguranju, da na njegov trošak dužnosnik posjeti jednu njemačku zračnu luku, nakon čega bi predstavnici te zračne luke uzvratili posjet Zračnoj luci Zadar. Dužnosnik je od Povjerenstva zatražio mišljenje je li navedeno u skladu s odredbama ZSSI-a, kaže Jurišić, obrazlažući nam i njihovu jučerašnju odluku:

- Na tako postavljen upit Povjerenstvo je dalo mišljenje da dužnosnik Josip Klišmanić, direktor trgovačkog društva Zračna luka Zadar d.o.o., ne smije prihvatiti da trošak njegova putovanja u Saveznu Republiku Njemačku podmiri pravna osoba koja, kao osiguratelj, ima s trgovačkim društvom Zračna luka Zadar d.o.o. sklopljen ugovor o osiguranju, jer bi to predstavljalo povredu članka 11. stavka 3. ZSSI-a, navode u Povjerenstvu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno