Vrhunski jazz Lele i Joea Kaplowitza

Slika korisnika valentinam
VEČERAS U KNEŽEVOJ PALAČI
Ovaj dinamični majstorski dvojac već više od deset godina osvaja publiku diljem Hrvatske, Europe i SAD-a i to sa svojim nekonformističkim pristupom glazbi i sa strašću koja prožima Joeovo briljantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu
PIXSELL
Lela i Joe Kaplowitz najpoznatiji jazz bračni par

Večeras će se u Koncertnoj dvorani braće Bersa održati koncert najpoznatijeg hrvatskog jazz bračnog para - Lele i Joea Kaplowitza s početkom u 20 sati.

Koncertni ured Zadar od studenog 2017. jednom mjesečno pretvara Koncertnu dvoranu u Kneževoj palači u klupski prostor.

Dvorana tako postaje jazz klub u kojem se unutarnjim uređenjem sa stolovima i s prigušenim svjetlilima uistinu stvara čarobna, klupska, opuštena atmosfera. Tomu ponajviše doprinosi izvrsna glazba. Tako su do danas u Klubu u Kneževoj gostovali: electro jazz band Chui, jazz kvintet Oogroovay, jazz pijanist Enrico Zanisi, latin jazz band Salsa Sandunga, a u srijedu 14. ožujka očekuje nas koncert najpoznatijeg hrvatskog jazz bračnog para – Lele i Joea Kaplowitza!

Ovaj dinamični majstorski dvojac već više od deset godina osvaja publiku diljem Hrvatske, Europe i SAD-a i to sa svojim nekonformističkim pristupom glazbi i sa strašću koja prožima Joeovo briljantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu.

Joe je zapravo Amerikanac koji već niz godina živi i radi u Hrvatskoj te svira u Jazz orkestru HRT-a i s brojnim jazz sastavima. Osim klavira svira i tubu koja se uz Lelin glas i virtuozne izvedbe nevjerojatno skladno stapa. Njihov repertoar uključuje autorske skladbe, ali i američke jazz standarde te jazz obrade hrvatskih pjesama.

Do danas su nastupili na svim značajnim jazz festivalima u Hrvatskoj te u legendarnim američkim klubovima kao što su The Blue Note, Birdland, The House of Blues, The Knitting Factory, Blues Alley kao i u velebnom Madison Square Gardenu itd., a surađivali su, kako pojedinačno tako i zajedno s velikim imenima svjetskog jazza (Miles Griffith, Bill Saxton, Ben Tucker, Dick Griffin i brojni drugi.).

Lela Kaplowitz se osim izvođačkim aktivnostima danas bavi i pedagoškim radom te je u Hrvatskoj značajna kao jazz vokalna pedagoginja.

Ne propustite koncert ovog dvojca koji osebujnom kreativnošću kroz svoje tekstove i glazbu promiče ljubav, duhovnost i osvješćivanje.

Ne propustite druženje uz izvrsne glazbenike u Klubu u Kneževoj, jer glazba pokreće, poručuju iz Koncertnog ureda Zadar.

Cijena ulaznice: sjedenje 50 i 40 kn, a stajanje 30 kn

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)