Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ljubavni su odnosi puni manipulacija i sebičnosti

14.03.2019. 08:42
Ljubavni su odnosi puni manipulacija i sebičnosti


Dubrovački kantautor Vedran Ljubenko ima novu pjesmu – “Ne diraj me, ne diram te”. Produkcijski tim broji Mahira Kapetanovića Mahkeya i Igora Drvenkara, a prateće vokale mu pjevaju Bruna Oberan i zadarska pjevačica Elena Stella.
– Ova je pjesma nastala na jedan neobičan način. Na samom početku 2018. godine, sjeo sam za stari raštimani klavir kod roditelja u Dubrovniku i krenuo skladati jinglove. Na početku mi se činilo da sam stvorio ludu rusku melodiju no, nakon mjesec dana, došao je i tekst i to brzinom munje. Sve mi se gotovo u jednom trenutku spojilo u glavi i trebalo mi je doslovno pet minuta da povežem glazbu i tekst, prepričava Vedran.
Za finalizaciju svog novog kantautorskog uratka u pomoć je pozvao, spomenuto, prijatelje Mahira Kapetanovića Mahkeya i Igora Drvenkara, koji su se uhvatili produkcije, dok je za prateće vokale odabrao također prijateljice Brunu Oberan i Elena Stellu.
Mladi je tim, javnosti prije svega poznat po sudjelovanju u po svim istraživanjima i javnim anketama najboljoj glazbeno-zabavnoj emisiji u zemlji: „A strani“, brzo zgotovio sve potrebne aktivnosti oko novog singla koji će, kako Vedran dodaje, javno predstavljanje imati u ponedjeljak 13. ožujka u 19 sati.
– Ni sam nisam znao u početku što mi ova pjesma točno predstavlja. Ipak, s vremenom se itekako odrazila na moj život pa mogu reći da sam kroz nju na neki način potvrdio osjećaje proživljene iz prijašnjih vremena. Pokušao sam opisati ljudsku psihu u svakodnevnim ljubavnim odnosima: ili se voliš ili se mrziš, tanka je granica. Jer, naši su odnosi puni manipulacija i sebičnosti  pa tko bolje prikrije, bolje i prolazi u životu. Često baziranje na površnim osjećajima i ne shvaćanje onog drugog/e dovodi do velikih promjena i oscilacija, razilaženja ljudi ili nastavka odnosa bez imalo žara. Svatko bira u životu što želi, drži Vedran i zaključuje da se iza teksta pjesme ne krije nikakva spektakularna priča, “Ne diraj me, ne diram te” u prvi plan izbacuje glazbu i emocije.