Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

TREĆA HNL Šarić: Razmišljamo samo o trobodu Tuta: Imamo imperativ pobjede

14.03.2021. 09:43


Trećeligaška karavana ponovno je u pogonu. Nakon što je Stožer Civilne zaštite donio odluku da se dopuštaju utakmice na otvorenom za niži rang sportskih natjecanja, trećeligaši s juga od subote su krenuli s odigravanjem 17. kola koje se trebalo igrati još prošle jeseni. Naravno, u žiži pozornosti javnosti s prostora Zadarske županije su Hrvatski vitez Posedarje i Primorac Biograd. A oni će u pogon danas kada će biogradski Primorac u kraljevskom gradu ugostiti Hrvace, a HV Posedarje je domaćin Neretvancu. Ako bacimo pogled na ljestvicu Treće HNL jug vidjet ćemo da je nakon 15 odigranih utakmica Primorac na devetom mjestu s 20 osvojenih bodova. Posedarci su u 15 odigranih utakmica osvojili 17 bodova i drže 14. mjesto u konkurenciji 17 momčadi. Na vrhu ljestvice je Jadran LP koji je u jesenskom dijelu uspio osvojiti 31 bod s naglaskom da je odigrao utakmicu više od stalih momčadi. Pločane slijede Hrvace i Neretvanac koji imaju četiri boda manje od lidera. Trenutačni vlasnik »fenjera« su Vodice koje odnedavno vodi bivši trener Zadra Marko Pinčić. Na svom kontu imaju samo 12 bodova, Sloga je na pretposljednjem mjestu osvojila tek dva boda više. a dubrovački GOŠK tri. Na ljestvici vlada velika gužva i nekoliko vezanih pobjeda, ili poraza, mogu značajnije utjecati na plasman neke momčadi.




Željni igre
U ovome trenutku svi samo razmišljaju o nastavku natjecanja i evidentno je zadovoljstvo koje vlada u momčadima s juga Hrvatske. Slično je u HV Posedarju, kao i u Primorcu iz Biograda koji kao zapeta puška očekuju nastavak natjecanja. A danas će imati poprilično teške ispite jer u Zadarsku županiju stižu drugoplasirana, tj trećeplasirana momčad Lige. Međutim, i Posedarci i Biograjci razmišljaju samo o pobjedama i o tome kako i na koji način doći do tri vrijedna boda. O tome smo porazgovarali s trenerima obje momčadi uoči današnjih utakmica.
– U ovome trenutku najvažnije je da se natjecanje u Trećoj HNL jug nastavlja – kazivao nam je jučer trener biogradskog Primorca Leo Šarić.
– Svi smo željni igre i s nestrpljenjem se čekalo što će reći Stožer Civilne zaštite. A sada samo razmišljamo o Hrvacama i kako doći do tri boda. Ne razmišljamo o ničemu osim o pobjedi koja nam je jako važna nakon nešto lošije jeseni. Cijenimo Hrvace o čijoj kvaliteti govori i njihov položaj na ljestvici. Nalaze se u samom vrhu, a to su zaslužili odličnim igrama u jesenskom dijelu. Uvijek u Biograd dolaze maksimalno motivirani i ne treba sumnjati da će tako biti i ovoga puta. Žele se nadmetati gdje god igraju i poprilično su goropadni. Imaju u svojim redovima nekoliko vrlo dobrih igrača koji su igrali u Drugoj ligi i sigurno nam neće biti lagan zalogaj.
Strategu momčadi iz kraljevskog grada nedostaje nekoliko ozlijeđenih igrača, ali ne želi u tome tražiti bilo kakav alibi.
– Nedostaje nam nekoliko igrača zbog ozljeda ili bolesti, ali ima nas dovoljno i ne želimo u tome tražiti nekakav alibi. U ovoj utakmici želimo pobjedu i tri boda koja bi nam olakšala daljnje natjecanje. Vrlo važno je kako ćemo otvoriti sezonu i zato maksimalnom borbenošću želimo doći do pobjede – kazao je Šarić.


Po pobjedu
Njegov kolega na klupi Hrvatskog viteza Posedarje, Kristijan Tutra, također nam je prenio s kolikim iščekivanjem se očekivala vijest o nastavku sezone.
– Svi skupa smo željni nogometa. Čekali smo ovaj trenutak i napokon ga dočekali. Treba uzeti u obzir da su pripreme trajale 45 dana i već se pomalo počela uvlačiti nervoza, pogotovo zbog neizvjesnosti oko početka. Ali, sve je to sada nestalo. Moram pohvaliti dečke koji su odlično odradili pripreme i potpuno spremni čekamo početak.
Svjestan je Tuta da Posedace na otvaranju nove polusezone ne očekuje nimalo lagan zadatak.
– Neretvanac ima mladu i perspektivnu momčad koja je odlično odradila prvi dio sezone. A to se vidi i po njihovom plasmanu i osvojenim bodovima. Jedna su od rijetkih momčadi koja igra nogomet, koja je tehnički jaka i uvijek se želi nadigravati. Imaju odličnu momčad sastavljenu od vrlo kvalitetnih igrača iz Neretvanske doline i iz susjedne BiH.
Ali, i HV Posedarje ima dobre adute za današnji dvoboj.
– Bez ikakvog izmotavanja treba kazati da mi u ovoj utakmici imamo imperativ pobjede. Posebno su važni bodovi koje osvojimo na svom travnjaku i zato sam siguran da će svaki moj igrač dati svoj maksimum da protiv Neretvanca osvojimo tri boda. To nam je u jesenskom dijelu na našem travnjaku išlo dosta dobro i takav trend želimo nastaviti i ovoga proljeća. Vrlo važne su nam ove dvije utakmice na otvaranju proljeća kada nam nakon Neretvanca stižu i Hrvace. Želimo osvojiti šest bodova iz ta dva dvoboja i onda će nam biti puno lakše u nastavku sezone – kazao je na kraju razgovora Kristijan Tuta.
 


Upute HNS-a o organizaciji utakmica
HNS je klubovima poslao upute za organizaciju utakmica u proljetnom dijelu sezone 2020./21.
– Na utakmicama ne smije biti gledatelja osim onog broja članova klubova (do 10 osoba klub domaćin i do pet osoba gostujući klub) i službenih osoba navedenih u Propozicijama natjecanja i odluci Povjerenika za svaku razinu, a sve takve osobe moraju biti evidentirane na ulazu u igralište. Za svaku osobu (igrač, službena osoba, članovi kluba, novinari i ostali) prisutnu na stadionu obvezno je na ulazu mjerenje temperature, te uzeti ime, prezime i broj telefona i te podatke čuvati 20 dana. Klub domaćin obvezan je odrediti odgovornu osobu za provođenje epidemioloških mjera na utakmicama koja će nadzirati upute i biti odgovorna za njihovo provođenje, te biti delegatu utakmice na usluzi prije, tijekom i nakon utakmice Svaki klub je obavezan dostaviti podatke Povjereniku lige o imenovanoj odgovornoj osobi za provođenje epidemioloških mjera na utakmicama – dio je protokola HNS-a kojeg se klubovi moraju pridržavati.