Privlaka će se ubrzano razvijati

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
privlaka_dan
Općinsko izaslanstvo položilo je vijence na spomenike hrvatskim braniteljima i borcima NOB-a

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća koja se održala u prostorijama župne dvorane, svečano je obilježena proslava Dana općine Privlaka. Obilježavanje Dana općine Privlaka započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima, žrtvama komunističkog i talijanskog terora te polaganjem cvijeća na Spomenik palim borcima NOB-a u dvorištu OŠ Privlaka.
Svečanoj sjednici nazočili su saborska zastupnica Nevenka Marinović, zadarski župan Stipe Zrilić, načelnica Općine Vrsi Sandra Vukić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Ivica Mustać, vijećnici, poglavari te drugi uzvanici.
Načelnik Kažo Kolanović u kratkim je crtama istaknuo što se uradilo u proteklom razdoblju od zadnje proslave Dana općine. Od važnih projekata izdvojio je radove na asfaltiranju cesta, izgradnji nove i adaptaciji stare rasvjete, katastarskoj izmjeri zemljišnih knjiga, proširenju groblja, izradi šetnice uz obalu i dr. Također, nabrojio je neke od važnijih projekata za Privlaku: izgradnju zaobilaznice, uređenje privlačkog Porta, pripremu gospodarske zone, izgradnju dječjeg vrtića, izradu smeđe signalizacije i dr. Kazao je da očekuje da će veći dio radova biti završen do kraja 2008. godine, kao i nastavak razvoja ovog kraja velikom brzinom.
- Puno smo napravili u prošlom razdoblju, ali na tome nećemo stati, nego ćemo težiti još boljem razvitku naše općine. Trenutačno radimo na rješavanju gorućeg problema koji se odnosi na izgradnju niskonaponske mreže od predjela Gaj prema svim trafostanicama, kao i na predjelu Sabunika. Završetak radova očekujem za dva mjeseca. Na ovaj način želimo osigurati kvalitetniju opskrbu električnom energijom te otkloniti problem koji već duže vremena muči stanovništvo, kazao je Kolanović, dodajući da će nastojati da Privlaka ide punim jedrima naprijed i da stječe sve bolje uvjete za razvoj kao što i doliči ovoj sredini, istaknuo je Kolanović.
Prigodnim slovom obratio se zadarski župan Stipe Zrilić, izrazivši zadovoljstvo suradnjom županije i općine.
- Županija je zadužena za razvoj cjelokupne regije, prvenstveno za zdravstvo i školstvo na svom području. Vjerujem da se i do sada puno ulagalo u ove dvije grane, a tim putem ćemo i nastaviti. Započeli smo s brojnim radovima, među kojima su izgradnja nove ceste Zadar-Vir, te će i vaša općina imati bolju povezanost s gradom Zadrom. Po završetku svih radova imat ćete bolju povezanost koja je bitna za razvoj turizma, jedne od ključnih grana vaše općine. Želimo smanjiti nezaposlenost i dati poticaj za zapošljavanje, istaknuo je župan Zrilić.
Saborska zastupnica Nevenka Marinović rekla je da je sudjelovala u izradi nekih od nabrojenih projekata koji nisu došli sami od sebe, nego su plod dugotrajnog rada.
- Vjerujem da će projekti poput izrade nove ceste, vodovoda i elektrifikacije biti od velike važnosti za cijeli kraj. Želim još brži razvoj Privlake i cijele županije, kako bismo i dalje bili prepoznati po važnim projektima u izgradnji, kazala je Marinović.
Nakon završetka svečane sjednice okupljeni su se uputili u crkvu Porođenja blažene Djevice Marije na misu koju je predvodio privlački župnik don. Ante Sorić, namijenivši je za prosvjetu svih političkih dužnosnika koji su na vodećim mjestima u političkom životu. Svečani domjenak za sve uzvanike bio je priređen u konobi "Planura".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno