Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Starigradski “Osmjeh” za najmlađe

Autor: Velimir Brkić

13.04.2009. 22:00
Starigradski “Osmjeh” za najmlađe

Foto: Velimir BRKIĆ



Komunalna i infrastrukturna izgradnja preduvjet su zaustavljanja iseljavanja te demografske obnove podvelebitskog kraja, istaknuo je načelnik Ramić


U Starigradu je u nazočnosti velikog broja gostiju i uzvanika svečano obilježen početak radova na velikom projektu. Kod zgrade osnovne škole je postavljen kamen temeljac za dječji vrtić, projektu koji su Podgorci dugo godina čekali. Ukupna vrijednost radova iznosi 4,3 milijuna kuna financiranih kroz program EIB II, od kojih Ministarstvo regionalnog razvoja sudjeluje s 57 posto, a Općina Starigrad sa 43 posto ukupnog iznosa. Završetak radova koje izvodi tvrtka “Fenix” iz Slavonskog Broda je predviđen za kraj ove godine.
Kamen temeljac zajednički su postavili saborski zastupnik, bivši župan Ivo Grbić, zadarski župan Stipe Zrilić i načelnik Krste Ramić.
Vrtić je projektiran i osmišljen za rad s tri skupine djece, jaslice, mješovita i predškolska skupina sa svim sadržajima i opremom, rekao je načelnik Krste Ramić dodajući kako se zasad za potrebe rada predškolske djece koristi neadekvatan prostor u osnovnoj školi bez odgovarajućih uvjeta za rad.
– Jedan od najvećih interesa za Općinu je stalna briga za djecu i mladež, kao i briga za obitelj. Sa željom da se zaustavi stalan pad broja stanovnika našeg kraja ulažemo velike napore za poboljšanje kvalitete života, rekao je Ramić. Istaknuo je kako su komunalna i infrastrukturna izgradnja preduvjeti za zaustavljanje iseljavanja koji će istovremeno omogućiti i demografsku obnovu ovog podvelebitskog kraja.
Župan Zrilić zahvalio je Vladi RH, napose ministru Božidaru Kalmeti te načelniku Ramiću na primjerenoj suradnji.
– Posljednjih godina stalno se dokazuje kako Zadarska županija sustavno napreduje. Posljedica je to političke stabilnosti i kontinuiteta, naše upornosti te primjerenoj sinergiji Vlade RH, Županije i lokalnih jedinica. Županija u suradnji s lokalnim jedinicama i Vladom pomaže u svim segmentima značajnim za unapređivanje društvenog života provodeći policentričnu politiku ravnomjernog razvoja svih krajeva naše županije, istaknuo je Zrilić te najavio kako će Županija pomoći pri opremanju vrtića pod nazivom “Osmjeh”.
Obred blagoslova predvodio je župnik don Marinko Jelečević. Svečanosti su nazočili saborska zastupnica Nevenka Marinović, dožupan Josip Miletić, ravnatelj OŠ Starigrad Pavao Vulić, voditeljica male škole Luzarija Marčina, direktorica TZO Starigrad Marijana Marasović, načelnik Policijske postaje Obrovac Jure Vojković, direktor Blusun hotela Alan u Starigradu Jole Petričević, županijski pročelnici, načelnici i mještani Starigrada. U umjetničkom programu nastupio je KUD Podgorac. Dječji vrtić se gradi po projektu tvrtke “Idassa commerce” Zadar, dok je nadzor povjeren tvrtki “Nova invest” iz Gospića.