Četveročlana obitelj konačno dobila struju, vodu i sanitarni čvor

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Kuća obitelji Šarlija u Modriču

Sad nam je super. Kuhinja konačno liči na pravu kuhinju, a imamo i kupatilo bez kojeg smo godinama živjeli. Osim toga, sad u kući imamo i struju pa i moje troje djece konačno može pogledati televiziju kao i sva druga djeca i mladi ljudi. Bilo nam je užasno, ali nismo mogli sami ništa napraviti jer nas četvoro živimo od socijalne pomoći. Niti ja, a niti moji sinovi Mile i Šime ne radimo, a Antonela je još u školi - ispričala je Ljubica Šarlija iz Modriča kraj Starigrada kojoj su u sklopu humanitarne akcije prošli tjedan dovršeni radovi unutar neugledne kućice započete još davne 1976. godine.

Kako bi ovoj skromnoj obitelji pomogli, a ponajviše njezinu najmlađem članu - 14-godišnjoj Antoneli koja pohađa osmi razred osnovne škole u Maslenici, u sklopu projekta "Policija u zajednici" dvojica kontakt policajaca PP Obrovac, Ante Baždarić i Anto Miloš inicirali su ovu hvalevrijednu akciju te potakli cijelu zajednicu malog mjestašca podno Velebita na nesebičnu pomoć i doprinos u sklopu svojih mogućnosti.

Bez novca nema radova

- Snalazili smo se svakako sve ove godine. Ranije nisam mogla ništa napraviti jer sam ostala sama s troje djece, a danas kad su mi svi stasali nemam novca. Jedan sin ima 30 godina, a drugi 29 godina i trebali bi raditi, ali posla nema. Ovaj mlađi ponekad i zaradi koju kunu, ali sve je to premalo. Antonela sad završava osnovnu školu i dogodine bi trebala u srednju u Zadar. Ne znam kako ćemo to podnijeti financijski, ali sretna sam da barem imamo krov nad glavom kakav priliči čovjeku. Mi to sami sigurno nikada ne bi uspjeli - rekla je Ljubica koja nije imala dovoljno riječi kojima bi zahvalila na velikodušnosti svojim sumještanima, dvojici policajaca i mjesnom župniku koji je dao znatna sredstva za uređenje kuće ove četveročlane obitelji.

S policajcima Antom Baždarićem i Antom Milošem koji su zornim primjerom pokazali kako nisu samo čuvari reda i "oni koji pišu kazne" već brižni članovi zajednice poput najboljih susjeda koji su uvijek spremni pomoći jučer nismo uspjeli razgovarati, a iz policije su izvjestili kako je sve započelo nakon što je obilazeći svoje kontakt područje policajac Ante Baždarić doznao za teške životne uvjete u kojima 14-godišnja djevojčica, njezina dva brata i majka žive.

- Akcija je imala za cilj poboljšati životne uvjete, a prvenstveno stambene prilike za koje je kontakt policajac saznao. Ubrzo se i sam uvjerio da ti uvjeti ne ispunjavaju niti minimum u kojim bi ova djevojčica mogla normalno živjeti, pohađati školu i provoditi svoje kasno djetinjstvo. Na inicijativu kontakt policajca Baždarića u projekt se uključio i njegov kolega Anto Miloš, a potom i šira zajednica počevši od ravnatelja osnovne škole „Petar Zoranić" Maslenica, razrednice osmog razreda, mjesnog svećenika, načelnika općine Jasenice te brojnih mještana - izvjestili su iz policije.

Uređenje unutrašnjosti kuće

Malu, neuglednu kućicu u izgradnji policajci su zatekli bez vode, sanitarnog čvora i električne energije, a u svim prostorijama bile su betonske podloge.

Složne ruke nekolicine mještana i dvojice policajaca ubrzo su napravile hvale vrijedan posao. Najprije se prionulo postavljanju keramičkih pločica u kuhinji koje je financirao upravo policajac Anto Miloš. Nedugo zatim pločice su postavljene i u hodnik i kupaonicu, a usporedno s tim radovima započeta je i gradnja septičke jame te uređenja kupaonice kojoj se 14-godišnjakinja najviše veselila. Potom je uslijedilo bojanje zidova u prostorijama kućice pa stolarski radovi oko postavljanja prozora. Nakon što su završeni svi majstorski poslovi u kuhinju obiteljske kuće Šarlijinih postavljeni su donji i gornji kuhinjski elementi i bijela tehnika, a u nedostatku prostora televizija čijeg su programa svi članovi obitelji željni, zauzela je istaknuto mjesto na radnoj plohi nove kuhinje.  Ova akcija zasigurno je obitelji Šarlija uljepšala i olakšala život podno Velebita no ona je samo jedna u nizu onih koje pokreće i inicira upravo kontakt policija na području Policijske uprave Zadarske. Sve te akcije, izvjestili su iz policije, provode se prvenstveno radi što boljeg stvaranja partnerstva između građana i policije sukladno ciljevima projekta „Policija u zajednici".

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno