Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nema Zadru mira, ostanak ponovno upitan

Autor: portal www.koprivnica.net

13.04.2010. 22:00
Nema Zadru mira, ostanak ponovno upitan

Foto: Vedran SITNICA



Slaven Belupo je uspio ostvariti i treću pobjedu u nizu, nakon Sesveta i Osijeka, dok je Zadar i drugi put zaredom posrnuo, nakon Pule poražen je napustio i Koprivnicu. Obje su momčadi bile oslabljene. Farmaceutima su nedostajali ozlijeđeni Marčić, Papa i Vojnović, a gostima kartonirani Surać i terkeš te ozlijeđeni Ježina i Puljić. Domaćini su napadački krenuli u utakmicu i već u ranoj fazi stvorili nekoliko izglednih prilika. U 4. minuti Mujanović je uposlio Poredskog, koji izlazi sam pred vratara Gluića, koji je obranio njegov slab udarac. Šafarić je pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara u 5. minuti, no Gluić je bez problema uhvatio loptu. U 6. minuti udarac je uputio i Delić, ali je Zadrov vratar izbio loptu.
Slavenovi su se napadi nastavili, posebno je opasna bila desna strana gdje je lako prolazio Mujanović. U 8. minuti Mujanović je uputio povratnu loptu za Delića, koji iz prve tuče pored vratiju.
U 12. minuti u prigodi se opet našao Poredski, ali iz neposredne blizine nije uspio gurnuti loptu u mrežu.
Prvi pokušaj Zadra bio je u 18. minuti, Jerbić je iz daljine tukao visoko iznad grede. Jako blizu vodstva Farmaceuti su bili u 21. minuti, kad je nakon ubačaja Marasa s lijeve strane Poredski glavom pogodio gredu, od koje se lopta odbila u teren.
U 28. minuti u naletu je bio Ćurjurić, ali je Pelin pravodobnim istrčavanjem otklonio opasnost.
Prvo poluvrijeme okončano je bez pogodaka, a takvim raspletom zadovoljniji su bili gosti iz Zadra.
Početak nastavka donio je uzbuđenja na obje strane. Prvo su domaći poveli, u 48. minuti iz kuta je ubacio Posavec, a Alen Maras je s pet metara glavom matirao Gluića za 1:0. Samo minutu kasnije Zadar je izjednačio. Jerbićevu dubinsku loptu iskoristio je Mršić, koji je u igru ušao tek u drugom poluvremenu. Napadač gostiju s lijeve strane je utrčao u kazneni prostor i svladao Pelina za 1:1.
Nakon toga Posavec nije iskoristio dvije prilike, prvo mu je pokušaj iz slobodnog udarca obranio Gluić, da bi u 56. minuti iz blizine tukao pored vratiju nakon što ga je uposlio Maras.
Slaven je ponovno poveo u 67. minuti. Iz slobodnog udarca ubacio je Čaval, a Mario Jurić je iz blizine zabio za 2:1, samo nekoliko sekundi nakon što je zamijenio Purića.
Do kraja još dvije prilike na svakoj strani. U 72. je Posavec tukao iznad gola, a u 85. minuti Pelin je obranio neugodan udarac Glumca.


 SLAVEN BELUPO – ZADAR 2:1


KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja 1.000. Sudac: Dalibor Mlakar 6. Pomoćnici: Krmar i Vukušić (svi Zagreb). Strijelci: 1:0 Maras (48′), 1:1 Mršić (49′), 2:1 Jurić (67′). Žuti kartoni: Rogulj (Slaven Belupo); Mitrović, Glumac (Zadar).
SLAVEN BELUPO: Pelin 6,5, Purić 5 (od 67. Jurić 7), Kokalović 6, Rogulj 6, Maras 7, Gregurina 6 (od 61. Čaval 6,5), Šafarić 6, Posavec 6 , Mujanović 6,5, Poredski 6, Delić 6,5 (od 87. Jakšinić -). Trener: Zlatko Dalić.
ZADAR: Gluić 6, Skočibušić 5,5, Milin 5,5, Glumac 5,5, Bilaver 5,5, Banović 5,5, Jerbić 6 (od 75. Čuljak -), Vasilj 5,5 (od 65. Begonja 5,5), Mitrović 5 (od 46. Mršić 6,5), Ćurjurić 5,5, Santini 6. Trener: Dalibor Zebić.




 ZEBIĆ: NEKI NISU ISKORISTILI PRILIKU


– Prvih pola sata bili smo lošija momčad i u tom periodu Koprivničani su imali nekoliko dobrih prilika. Vjerujem da je razlog lošem ulasku u utakmicu taj što smo momčad dosta izmijenili u odnosu na prethodne utakmice. Kasnije smo bili ravnopravni i nismo bili daleko od toga da izbjegnemo poraz. Iako smo izgubili dojam je mnogo bolji nego nakon Pule. Nažalost, neki igrači koji su dobili priliku nisu je znali iskoristiti. Mogu biti zadovoljan jedino Mršićem te s borbenošću koji je pokazao Vasilj. I ovo je kolo pokazalo da oko ostanka još ništa nije riješeno i utakmica s Interom u subotu bit će prava kvalifikacijska – rekao je Dalibor Zebić, trener Zadra.