Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nikola Bojo viceprvak Hrvatske

Autor: Ivica Gjergja

13.04.2010. 22:00
Nikola Bojo viceprvak Hrvatske


Na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u taekwondou koje je održano u Karlovcu nastupilo je 186 natjecatelja iz 42 kluba, a TK Zadar zastupala su tri natjecatelja. Nikola Bojo u kategoriji -87 kg osvojio je drugo mjesto i postao viceprvak države. Nastupili su i Antonio Mirkov u kategoriji – 58 kg, kao i Ana Smolić – 67 kg.
Nikola Bojo je imao znanja i sreće, odradio odlične četiri borbe te došao do finala, osvojivši drugo mjesto te postao viceprvak države. On je u prvoj borbi pobijedio Antu Čavčića iz splitskog Nerija, u drugoj borbi prologodišnjeg prvaka i reprezentativca Branimira Čačića iz Jastreba. U trećoj borbi slavio je 6:0 protiv Kruna Kupresa iz Jastreba. I na kraju u finalu u izuzetno žestokoj i atraktivnoj borbi 6:6 nakon treće runde u četvrtoj za zlatni bod u obostranoj akciji elektronika upisuje bod i pobjedu Renatu Krmpotiću iz karlovačkog kluba Banija. Bojo se može nadati pozivu u reprezentaciju nakon ovakve izvrsne izvedbe.
Antonio Mirkov je u svom prvom seniorskom nastupu (16 godina) pokazao veliku želju i borbenost, ali protiv iskusnijeg Dominika Šubića iz riječkog Sušaka nije mogao.
Ana Smolić je u prvoj borbi izbacila nekadašnju reprezentativku Srđanu Coce iz splitskog Nerija 4:1, a onda ju je u borbi za medalju dočekala stara znanica i sadašnja reprezentativka Marina Sumić iz Metalca. Sumić je Anu iznenadila udarcem u glavu (tri boda) već u prvoj rundi. Ana ovaj put nije uspjela.
Natjecanje je bilo izuzetno kvalitetno. Osvojiti bilo koji plasman veliko je dostignuće, a mi se s našim viceprvakom Nikolom Bojom ponosimo i možemo biti više nego zadovoljni – kazao je trener Mladen Uskok.