Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Privatnim vrtićima pedagoški tim

Autor: Anamarija Bilan

13.04.2010. 22:00
Privatnim vrtićima pedagoški tim

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Svi privatni vrtići koji su potpisali ugovor s Gradom Zadrom od sljedeće će godine na raspolaganju imati stručni tim u čijem su sastavu pedagog, psiholog i stručnjak edukacijsko-rehabilitacijskog profila. Oni će obilaziti vrtiće te provjeravati stanje, kaže Nekić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj i školstvo
Privatni vrtići koji su potpisali ugovore o sufinanciranju s Gradom Zadrom od sljedeće bi pedagoške godine trebali dobiti stručni tim koji će pratiti njihov odgojni rad i pomoći im kako bi ostvarili što bolju kvalitetu.
– Svi privatni vrtići koji su potpisali ugovor s Gradom Zadrom od sljedeće će godine na raspolaganju imati stručni tim u čijem su sastavu pedagog, psiholog i stručnjak edukacijsko-rehabilitacijskog profila. Oni će obilaziti vrtiće te provjeravati stanje i biti na raspolaganju tetama i osnivačima, odnosno vlasnicima privatnih vrtića, objasnio je Joso Nekić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj i školstvo. Dodao je da u Gradskoj upravi obavljaju sve potrebne predradnje kako bi stručni tim od sljedeće pedagoške godine mogao započeti s radom. Nekić je dodao da prema pedagoškom standardu na 600 djece pripada jedan stručni tim tako da će na jesen ispuniti taj uvjet.
Inače, Grad Zadar od listopada sufinancira 13 privatnih vrtića za što će godišnje izdvajati 2,5 milijuna kuna. Grad, prema ugovoru, financira plaće zaposlenih odgojiteljica koje bruto iznose 6.500 kuna. Zahvaljujući ovom sufinanciranju, cijena zadarskih privatnih vrtića za desetosatni boravak s dosadašnjih 850 do čak 1.400 kuna, spuštena je na 700 kuna. Ovom se odlukom cijena privatnih vrtića približila onoj gradskih. No privatni vrtići koji žele potpisati ugovor s Gradom moraju poštovati propisani pedagoški standard i listu prioriteta za upis koja važi i u gradskim vrtićima. Osim toga od jeseni će imati i stručni pedagoški tim koji će im biti na raspolaganju, čime će poboljšati uvjete i usluge.